Nädalavahetusel põlesid tahm korstnas ja tühi taluhoone

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Põleng Vaiveres
Põleng Vaiveres Foto: Päästeamet

Saaremaa pritsumeestel tuli läinud nädala lõpul maadelda ühel päeval lausa kahe tulekahjuga, milles inimesed õnneks viga ei saanud.

Reedel kell 14.11 teatas möödasõitja, et Kuressaares Kalevi tänaval asuvast väikesest soojakust tuleb musta suitsu. Päästjad avastasid soojakust ohtliku isetehtud kütteseadme ning mõned joobnud inimesed. Ohutuse tagamiseks kustusid päästjad kütteseadmes tule. 

Pühapäeval kell 15.37 said päästjad teate tulekahjust Valjala alevikus Pihlaka tänaval. Kütmisel oli süttinud korstnas olnud tahm. Saaremaa pritsumehed kirjutasid oma Facebooki lehel, et esmalt reageerisid nad kell 15.37 suuremate  jõududega Valjala aleviku intensiivsele tahmapõlengule. Päästjad tühjendasid korstnajala šlakist ja tahmast, mille tulemusel hakkasid küttekehad jahtuma. Pritsumehed kontrollisid olukorra termokaameratega üle ja lõpetasid Valjalas kell 20.25. 

Peagi tuli aga uus kutse: kell 16.15 teatati, et Vaivere külas põleb vana taluhoone, kus kedagi enam sees ei elanud. Tulekahjule reageeriti suurte jõududega ning kohale sõitsid kutselised päästjad Kihelkonna, Kuressaare ja Orissaare komandost ning vabatahtlikud päästjad Pihtla, Tagavere ja Leisi VPK-st.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles