Tere tulemast Saaremaale, aga mitte praegu!

Tarmo Pikner
Copy
Tarmo Pikner
Tarmo Pikner Foto: Erik Prozes

“Siseturistid ei peaks praegusel ajal Saaremaad külastama, sest toovad pahaaimamatult endaga kaasa ka viiruse,” kirjutab Postimehe kolumnist Tarmo Pikner. 

Jah, Saaremaale lendab nüüd suurem lennuk. Mitte suur, aga eelmistega võrreldes ikkagi päris lennuk. Väga tore, et tulijaid mahub rohkem. See asjaolu ei peaks aga sundima uudishimulikke lendama saarele, et kaeda, kuidas Saaremaal on suudetud superviirus suhteliselt eemal hoida ja kuidas õnnestub saarlastel hakkama saada – noh, enam-vähem.

Ütlen kohe ja selgelt: ärge praegu tulge, ärge maskeeruge siseturistideks ja ärge mängige saarlaste närvidel! Me saime oma koslepi kevadel kätte. Aitab Milano tegemisest! 

Kui te nüüd arvate, et ajan jama ja nagu kevadel öeldi: viirus oleks Saaremaale jõudnud nii ehk naa – siis, kallid kriitikud, teile teadmiseks: haigestumusnäitaja tõusis Saaremaal hüppeliselt vahetult enne jõulupühi (23.12), aga samuti aastavahetusel (31.12). Muidugi oli tore jõuluks koju tulla, aga mõnele võibki see jääda viimaseks tulemiseks või pigem kellelegi siinsele viimaseks olemiseks. 

Pealkirjas toodud üleskutse tundub tagantjärele tarkusena, kuid ega koroonahullus ole kaugeltki lõppenud, nii et üleskutse on ikkagi jõus. Ah et restoranid ja spaad jäävad tühjaks ja pankrot tuleb. Austatud teenindusettevõtjad: pange oma teenuste hinna ja kvaliteedi vahekord paika. Siis saaksite väga hästi teenida ka saare rahva arvelt ja kriitilisel ajal poleks vajagi turistide horde. Saarlased käiksid meelsasti kohalikust toorainest kvaliteetset toitu nautimas. Ja siseturistidest uudistajad mandrimaalt – no kas ei või kannatada kolm-neli kuud, siis peaks olukord olema lahedam. Aga lahedam ainult juhul, kui te praegu ei tule Saaremaale. Muidu ei saa ka saarlased ise jaanituld nautida, rääkimata kallitest külalistest.

Lühendatult eilsest Postimehest

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles