Kuressaare saab kahe autori tervitusinstallatsioonid

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
"Nagu merelaine"
"Nagu merelaine" Foto: Ander Roosipuu

Kuressaare linna piiri ja sissesõidu tähistamiseks korraldatud ideekonkursile “Kuressaare linna lävel” laekus neli tööd, millest preemiavääriliseks tunnistati kaks.

"Nagu merelaine"
"Nagu merelaine" Foto: Ander Roosipuu

Konkursi “Kuressaare linna lävel” eesmärk oli leida linna sissesõidule Kuressaaret ja Saaremaad iseloomustava installatsiooni või skulptuuri idee. Žürii ettepanekul antakse välja kaks teise koha preemiat, kumbki 600 eurot. Preemia saavad Timo Rytköneni konkursitöö “Saare kured” ja Ander Roosipuu kavand “Nagu merelaine”, mille osaliseks elluviimiseks hakatakse autoritega läbi rääkima.

Vallavalitsuse planeeringuteenistuse arhitekt Piret Miller märkis, et Kuressaare ringtee purjeka installatsioon on muutumatuna püsinud päris pikalt, ilmastiku ja kulumise tagajärjel on see aga ohtlikuks muutunud. “Oleme kasutanud purjeka maste reklaami jms paigaldamiseks ning need vajavad lihtsalt ohutuskaalutlusel väljavahetamist,” lausus ta. Vapp on linnapiiri ehtinud 2006. aastast. “On sümpaatne, et üks uutest ideedest on väärtustanud ajaloolist sümbolit ja toonud selle ideelahendusse kaasaegsemal moel,” lausus Miller. Ta lisas, et võistlusülesandes oli idee kavandamiseks kaks erinevat ala – üks neist ringtee ja teine vapi ümbrus. Ühest võidutööst tuleb lahendus ühele ja teisest tööst parim idee teisele alale.

"Saare kured"
"Saare kured" Foto: Timo Rytkönen
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles