URMAS TREIEL ⟩ Kui distantsõppele, siis klassikaupa

, Saaremaa vallavalitsuse haridus- ja noorsootöö osakonna juhataja
Copy
Saaremaa vallavalitsuse haridus- ja noorsootöö osakonna juhataja Urmas Treiel
Saaremaa vallavalitsuse haridus- ja noorsootöö osakonna juhataja Urmas Treiel Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

“Kui koroonaviiruse leviku tõttu peaks tõesti tekkima vajadus distantsõppe järele, saab õpilased koju jätta klassi kaupa,” ütles Saaremaa vallavalitsuse haridus- ja noorsootöö osakonna juhataja Urmas Treiel Kadi raadio saates “Keskpäev”.

Esmaspäevast taastus kontaktõpe kõigis Saare maakonna koolides ja kõigis klassides – selline oli ka meie ootus. 

Õnneks leevenesid piirangud oluliselt ka huvihariduses ja sportimisel. Taas võib siseruumides koos sportida kuni kümme inimest – lisaks juhendajad – ning õues kuni 24. Sama kehtib ka  huvitegevuse kohta. Kui uus nakatumisjuhtum tuleb, vaadatakse olukorda klassi- või koolipõhiselt. Toimib kord, kus õpilasel või koolipere liikmel nakkuse ilmnemisel lähevad kontaktsed klassi kaupa distantsõppele. Terviseametil on kontaktsete info olemas ja nad annavad juhiseid ja korraldavad info liikumist väga täpselt. See annab kindlustunde, et kui midagi juhtub, saab ülejäänud kool edasi tegutseda nii, et õppetööks käivad õpilased kohal.

Vaevalt see, et õpilased nädal enne ametliku jõuluvaheaja algust koju jäid, on nende teadmistes erilisi lünkasid põhjustanud. Usun, et kevadine eriolukord võis õpilaste mahajäämuse koha pealt mõjuda oluliselt raskemalt. 

Pigem andis pikk jõuluvaheaeg osale lastele energiat juurde ja nad suudavad värskena õppimist jätkata. Kas see nädal tuleb muul ajal järele teha, jätame puhtalt koolide otsustada. 

Seda, kas ja millised lüngad võib distantsõpe laste teadmistesse jätta, näitab muidugi tulevik. Kas peaksime seetõttu praegu murelikud olema? Kui musta huumorit teha, siis on meie õpilased ka pärast jõule distantsõppele edasi jäänud Harjumaa, Ida-Virumaa, aga ka Tartu õpilastega võrreldes praegu saamas koolidesse sisseastumisel olulist eelist. Jälle tõsisemalt rääkides: me keegi ei tea, mis meid selle viirusega seoses veel ees oodata võib. 

Kõige parem variant oleks muidugi, kui õpilased ja õpetajad saaksid ka edaspidi kokku koolis. Loodame, et nii ka läheb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles