Lahkuv valitsus eraldas Saaremaale 1,3 miljonit teeraha

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Euro/raha.
Euro/raha. Foto: unsplash.com

Neljapäeval kinnitas vabariigi valitsus kohalike omavalitsuste teede ja tänavate korrashoiu projektide toetuse nimekirja kogusummas 17,2 miljoni eurot, millest 1,3 miljonit saab Saaremaa vald.

Toetus läheb kolmele objektile: Lagenõmme karjääri teele 70 000, Papissaare teele 1 000 000 ja Kuressaare linna Raudtee tänavale 200 000 eurot.

Vallavalitsuse teatel on tegu heas mõttes üllatava uudisega. Abivallavanem Jüri Linde sõnul on tõenäoliselt tegemist augustis Eesti linnade ja valdade liidu tehtud pöördumise tulemusega. Majandus- ja taristuministri ettepanekul koostatud kirja eesmärk oli välja selgitada omavalitsuste vajadused neile kuuluvate transiitteede ja ettevõtlusega seotud teede korrastamiseks.  

“Ka Saaremaa vallavalitsuse majandus- ja haldusosakond koostöös arendus- ja kommunikatsiooniosakonnaga tegi asjakohase koondi Saaremaa valla investeeringute vajadustest, mis muu hulgas sisaldas ka kolme tänaseks toetuse saanud taristuobjekti. Ametlikku teavitust meile toetuse saamisest veel laekunud pole,” ütles Linde.

Enamik riigilt toetust saavatest projektidest peaksid valmima sel aastal. Majandus- ja taristuminister Taavi Aasa sõnul parandab kohalike teede korrashoid vahetult inimeste elutingimusi, soodustab ettevõtlust ning turgutab ehitussektorit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles