Et külm ei hammustaks

Kristina Õun
, Reporter
Copy
KAITSE KÜLMA EEST: Kosmeetik Geily Vahter rõhutab, et nahka saab pakase eest õigete kosmeetiliste vahenditega kaitsta ning turgutada ka siis, kui külm on juba näpistanud.
KAITSE KÜLMA EEST: Kosmeetik Geily Vahter rõhutab, et nahka saab pakase eest õigete kosmeetiliste vahenditega kaitsta ning turgutada ka siis, kui külm on juba näpistanud. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Igal aastal ootame pikisilmi, et talv tuleks oma nime vääriline ning ilmataat kostitaks meid mõnusa karge külma ja lumevaibaga. Kui liud tehtud ja lumememmed ehitatud, avastame aga ühel hetkel, et külmakraadidel on ka omad “miinused” – näonahk ja käed on pakasega muutunud kuivaks ja karedaks.

Kuigi enamasti on Eestimaal jäise pakase hooaeg üürike, võivad miinuskraadid, eriti teatud olukordades, kaasa tuua ka tõsisemaid nahahädasid, nahk võib hakata valusalt pragunema ja sügelema.

Et mitte lasta külmal oma nahale üks null teha ning siiski nautida talvemõnusid, on mitmeid võimalusi. Kuna nahale mõjuvad halvasti just suured temperatuurikõikumised, on hea meeles pidada, et pärast pesemist ja kreemitamist tuleks õue külma kätte minemisega oodata vähemalt pool tundi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles