Kuressaare ametikool kuulutas välja vastuvõtu kelneri erialale, et aidata saabuva turismihooaja eel leevendada töökäte puudust toitlustusasutustes.
Ametikool kuulutas välja kelneri eriala vastuvõtu
“Ettevõtted küsivad kelnereid meilt aastaringselt, hoolimata sellest, et on koroonaviirus,” ütles ametikooli turismiteeninduse juhtõpetaja Ülle Tamsalu.
Tamsalu sõnul on kuuekuulise õppeajaga eriala puhul tähtsal kohal klassikalise teeninduse aluste omandamine. “Olulisel kohal on catering-teenindus, toidu pakendamine, et kelner suudaks kojukandeteenust pakkuda,” märkis juhtõpetaja.
Õpitakse tundma ka peamisi alkohoolseid jooke, kokteile segama ja palju muud.
Sisseastumisavaldusi saab esitada 15. veebruarini ametikoolis kohapeal või sais.ee keskkonnas.
Õppetöö kestab märtsist augustini. Praktikaajaks on planeeritud suvekuud, õppetöö lõpeb augustis kelneri neljanda taseme kutseeksamiga. “Kutsetunnistus on dokument, mida väärtustatakse tööandjate poolt järjest enam,” rõhutas Ülle Tamsalu.