Elukaaslase põlema pannud mehe pikk karistus jõustus

Saarte Hääl
Copy
Foto: www.freepik.com

Saaremaal 2019. aasta suvel oma elukaaslase põlema pannud ja ämma tapmisega ähvardanud mehe pikk vanglakaristus jõustus, sest riigikohus ei võtnud kaitsja ja prokuröri kaebusi arutusele.

Kuna riigikohus kaitsja Andres Tamme ja Lääne ringkonnaprokuröri Rainer Amuri kaebusi ei aruta, siis jõustus 54-aastasele Rein Vesperile mõistetud 11 aasta ja kuue kuu pikkune vangistus.

Mullu veebruaris mõistis Pärnu maakohus Vesperile mõrvakatse, tapmisega ähvardamise ja lõhkeaine omamise eest 13-aastase vangistuse, kuid Tallinna ringkonnakohus hindas tema süü mõrvakatsest ümber raske tervisekahjustuse tekitamiseks ja leevendas seetõttu tema karistust.

2019. aasta 13. augusti õhtul sai politsei väljakutse Saaremaale Kõrkkülla, kus Vesper oli tüli käigus oma elukaaslase põlema pannud. Raskete põletushaavadega naine viidi haiglasse ning arstidel õnnestus tema elu päästa. Süüdistuse järgi tekkis Vesperil elukaaslasega tüli, kuna purjuspäi koju saabunud mees otsustas kodus edasi napsitada. Karjumise peale kõrvalmajast asja uurima tulnud ämma lubas Vesper kirvega ära tappa. 

Sündmuskohale kutsutud politsei pidas Vesperi kinni ning tema kodu läbiotsimisel leiti sealt kaheksa kilo trotüüli.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles