JUHTKIRI Esimene pääsuke

Saarte Hääl
Copy
Alunaudi juht Mark Muru
Alunaudi juht Mark Muru Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Selleks, et olla oma alal edukas, ei pea ettevõte ilmtingimata asuma suures keskuses. Kuressaarest poolesaja kilomeetri kaugusel Tornimäel tegutsev töölaevade ehitaja Alunaut OÜ on hea näide sellest, et asukoht ei pruugi olla ilmtingimata määrav. 

Ka maal ja üksnes paarikümne töötajaga võib saavutada palju. Ning saada tõsiselt võetavaks tegijaks mitte ainult oma kodusaarel ja kodumaal, vaid palju kaugemal. 

Rahvusvaheliselt edukad on muidugi need ettevõtted, mille toodang on piisavalt kvaliteetne, et teistele konkurentsi pakkuda. Eelise saab see, kes on valmis õppima ja arenema. Kes on uutele ideedele avatud ja varmas innovaatilisi lahendusi kasutama. 

Riigihanke võitnud Alunaudi jaoks on Norra sadamate jaoks ehitatav alus esimene elektri jõul töötav paat. Sügisel valmival paadil on spetsiaalselt selle aluse jaoks koostatud võimas akupank. Mark Muru sõnul on saarlaste jaoks lähim näide, kus võrreldavat tehnoloogiat kasutatud, parvlaev Tõll. 

Ilmselt ei jää esimene elektripaat Alunaudi jaoks viimaseks – säästlikud lahendused on just need, mida tänapäeva ja tuleviku maailm vajab.     

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles