JUHTKIRI Kellele rõõm, kellele nuhtlus

Saarte Hääl
Copy
Lumi Kuressaares.
Lumi Kuressaares. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kui senistel talvedel tuli lund õige kasinalt või jäigi maa paljaks, siis tänavune talv paistab möödunud aastate vajakajäämised tasa tegevat. Saaremaal lumepuuduse üle kurta oleks praegu patt – lund jagub rohkem, kui jõulude eel paljud meist unistadagi oskasid.   

Paraku leidub neid, kellele pilvist aina lisa saav paks lumevaip sugugi rõõmu ei tee. Kelle jaoks lumi on üksnes nuhtlus, ummistades teid ja muutes liikumise vaevaliseks. Tuues majaomanikele kaasa tüütu ja mõnelegi üle jõu käiva kohustuse seda koristada.  

Paljude jaoks aga on lumi toonud pimedasse aega helgust, valgust ja rõõmu. Vaadakem või sotsiaalmeediasse riputatud pilte muinasjutuliselt kaunist loodusest, mõnusatest kelgusõitudest ja  suusaretkedest. Muide – kõigil suurematel Saaremaa terviseradadel on suusarajad juba sisse lükatud, Pöide suusasõidul panid end pühapäeval aga proovile kümned talispordilembesed.

Vahest oleks vanemail nüüd õige aeg tõestada nutisõltuvuses lastele, et ka õues võib olla päris vahva ja lõbus. Ning tõestada seda mitte ainult lapsi õue sundides, vaid ka ise nendega kaasa minnes. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles