5-aastane Marten sai elu esimese telefonikõnega Eestimaa uhkuseks

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Eestimaa uhkus Marten ema Gerliga
Eestimaa uhkus Marten ema Gerliga Foto: Erakogu

Veebruari lõpus toimuval tänugalal “Eestimaa uhkus”, kus tunnustatakse tublisid inimesi, leiab äramärkimist ka pisike Saaremaa poiss Marten, kes 5-aastaselt kutsus epilepsiahoo saanud emale kiirabi ning käitus seejuures tõeliselt asjalikult. 

Möödunud aasta aprillis, kui Saaremaa seisis silmitsi äkitselt lahvatanud koroonaepideemiaga ning koolid ja lasteaiad olid suletud, oli toona veel 5-aastane Marten sunnitud Ida-Niidu lasteaia sõpradega mängimise asemel emaga kodus olema. Marteni ema, 35-aastane Gerli Kuld on viimased 30 aastat kannatanud epilepsiahoogude all, mis niidavad ta jalust ning jätavad isegi pärast teadvusele tulekut veel tükiks ajaks segadusseisundisse.

“Kui Marten veel päris väike oli, siis ei saanud talle toimuvat kuidagi ka selgeks teha. Ma ei ole talle kunagi otseselt rääkinud, kuidas peab käituma, kui emal niisugune hoog peale tuleb. Ta on kõrvalt näinud ja saab aru, et midagi on valesti, aga kui need hood paar korda kuus peale tulevad, on Marten olnud näiteks lasteaias,” rääkis Gerli Kuld. Ükskord sättis Gerli end just poisile lasteaeda järele minema, kui tundis, et hoog hakkab taas peale tulema. “Siis oli mul sõbranna külas. Jõudsin veel talle öelda, et ole hea, too palun mu laps lasteaiast ära,” meenutas Gerli. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles