JUHTKIRI ⟩ Lapsed koju!

Saarte Hääl
Copy
Kool. Distantsõpe
Kool. Distantsõpe Foto: Urmas Luik

Praegune aeg hakkab kangesti meenutama mullust kevadet, kui koroonalaine meie elu suures osas pausile pani. Koolid läksid juba tänasest vaheajale ja pärast seda on koolimajad 5.–12. klassi õpilaste jaoks suletud. 

Huvitegevus vallale kuuluvatel pindadel on katkestatud, valla huvihariduskoolid aga püüavad (taas) üle minna distantsõppele. Eks see veebi kaudu ülesannete jagamine ja tehtud tööde saatmine ning ekraani vahendusel juhendamine ja õpitu ettenäitamine aja häda korral ju asja ära. Iseasi, kas säärase õppetöö kvaliteet kontaktõppe omaga ikka päris võrreldav on. 

Pilliõppija käe õiget asendit distantsilt paika panna on keeruline. Samuti pole just lihtne anda näpunäiteid kasvõi natüürmordi joonistamisel, kui õpetaja ise ei näe seda, mida ja kuidas õpilane parasjagu kujutab. Seepärast piirdubki Kuressaare kunstikool õpilastele koduste ülesannete jagamisega ja pärast annab tagasisidet. 

Loodetavasti on nendest piirangutest tõesti kasu ja nakatumine väheneb. Tavaelanikkonna kiirele vaktsineerimisele pole ju ilmselt lähiajal mõtet loota. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles