CareMate kutsub saarlasi hoolesõbraks hakkama

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Hooldusteenuste platvormi CareMate asutaja Marion Teder
Hooldusteenuste platvormi CareMate asutaja Marion Teder Foto: Erakogu

Sotsiaalne ettevõte CareMate kavatseb kevadel tegevust laiendada ka Saaremaale, viies oma veebiplatvormi kaudu kokku abivajaja ja abipakkuja.  

CareMate´i (tlk hoolesõber – toim) tegevjuht Marion Teder põhjendas ettevõtte otsust sellega, et ka Saaremaal on palju üksi elavaid inimesi, kes tuge vajavad. 

“Eriti praegu, koroonaajal ei saa paljud inimesed mandrilt oma lähedastel külas käia, et nende eest hoolitseda,” lausus Teder. “Küll aga saaks oma abi pakkuda hoolesõbrana tegutsev inimene ning sel moel lisaraha teenida.”  

Abivajaja või tema lähedased saavad vajaliku teenuse tellida CareMate´i veebiplatvormi kaudu. Nii näiteks on võimalik kutsuda hoolesõber kohale selleks puhuks, kui on tarvis mähkmeid vahetada või õigel ajal ravimeid võtta. Hoolesõber saab aidata ka pesemisel, riietumisel või toitmisel, söögitegemisel või kodu koristamisel. Kliendi jaoks maksab teenus 10–15 eurot tund. 

“Oma abisoovi peab esitama vähemalt üks päev ette,” märkis Teder.

Hoolesõber saab ise valida, millal ta end CareMate´i platvormi kaudu abi osutama pakub, millises piirkonnas ta seda teha soovib ning milliseid teenuseid on ta valmis osutama.

Tederi sõnul on CareMate´il mandril juba paarsada aktiivset teenusepakkujat ehk hoolesõpra. 

CareMate kutsub ka Saare maakonna elanikke, kes sooviksid abivajajaid aidata, endast märku andma.   

Inimene, kes soovib hoolesõbraks saada, peab olema täisealine, läbima taustakontrolli ja vestluse. “Vestluse käigus selgitatakse koos välja, kas see väljakutse on huvilise jaoks sobilik,” ütles Teder. 

Tulevane hoolesõber saab väljaõppe veebikeskkonna kaudu ning hiljem ka kohapeal, nii-öelda praktikapäeval. Koolituse korraldab CareMate kohapeal ise. Hoolesõprade väljaõpe hõlmab ka seda, kuidas koroonaajal abi anda nii, et mõlema osapoole turvalisus oleks tagatud.

“Huviline peab end vaid veebilehel vestlusele registreerima, seejärel aitab meeskond tal korraldada kõik kuni konto aktiveerimiseni,” rääkis Marion Teder. 

Hoolesõbraks hakkama on oodatud ka kogenud hooldajad või inimesed, kes on juba varem ja mujal vastavaid koolitusi läbinud.

Täpsemat infot hoolesõbraks saamise ja sellena tegutsemise kohta leiab CareMate´i koduleheküljelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles