Kõige enam Covid-19 toetuse taotlusi laekus Saaremaalt

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Piima ja liha toodang kasvas mitmendat aastat järjest
Piima ja liha toodang kasvas mitmendat aastat järjest Foto: Elmo Riig

Covid-19 puhangust tingitud erakorralist toetust, mis on mõeldud põllumajandustootjatele, taotleb 321 Saaremaa põllumeest, mida on rohkem kui teistes maakondades. 

Saaremaale järgnevad Pärnumaa (309) ja Tartumaa põllumehed (251), kokku küsib Eestis toetust  2554 tootjat. 

Saarte nõuandekeskuse konsulent Mai Vaher ütles, et saarlastest taotlejate suur hulk on seotud lihaveisekasvatusega, mis sel aastal ei saa ammlehma kasvatamise toetust. Saarlaste aktiivsusele aitas Vaheri sõnul kaasa nõuandekeskuse konsulentide tegevus, kes tootjaid toetust küsima utsitasid.  

Vaheri sõnul kulub toetus tootjatele kindlasti ära. Saaremaa piimatööstus viivitab jätkuvalt piimaraha maksmisega, samuti on maaharijatele pikalt võlgu kohalik vilja kokkuostja.   

15.–22. märtsini said põllumajandustootjad taotleda erakorralist toetust, mis on mõeldud Covid-19 pandeemiast tingitud majandusliku kahju osaliseks hüvitamiseks. 

Kõige enam taotlusi esitati lihaveisekasvatuse valdkonnast (1165 taotlust), järgnesid maheteravilja kasvatus (662 taotlust), piimalehmakasvatus (497 taotlust) ning lamba- ja kitsekasvatus (475 taotlust). Toetuse kogueelarve on 15,8 miljonit eurot. 

Toetus makstakse välja hiljemalt 30. juuniks 2021. aastal. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles