Täna saab veel annetada taimeteed meedikutele

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Saaremaa valla juhtkonna abi Kaidi Ottis hetkel kogutud taimeteedega.
Saaremaa valla juhtkonna abi Kaidi Ottis hetkel kogutud taimeteedega. Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

Üleskutsest annetada koroonaviirusega võitlevatele pealinna meditsiinitöötajatele kingituseks taimeteed on kinni haaranud sajad saarlased-muhulased. 

“Kilodes ei oska toodud taimeteede kogust veel hinnata, aga annetajaid on juba olnud sadu,” ütles üks kampaania vedajaid, Lümanda teenuskeskuse juhataja Jaanika Tiitson. Tema sõnul on täpne arvestus kavas teha uue nädala alguses. 

Teetaimi on annetanud inimesed üle Saaremaa, samuti Muhust. Väga palju pakke on toodud Kuressaare kogumispunkti. 

Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

“Jõudumööda oleme hakanud teetaimi ka juba pakkima – näiteks Orissaares, Leisis, Kärlal, Kihelkonnal, Lümandas töö juba käib,” märkis Tiitson. 

Jaanika Tiitsoni sõnul on tee pakkimine väga aromaatne tegevus. “Nii kui mõne koti suud paotad, täitub tuba hea koduse taimetee lõhnaga,” kirjeldas Tiitson.  

Suurem pakkimine läheb lahti reedel ning peaks ühele poole jõudma esmaspäeval. Teisipäeval on kavas kingitused juba Tallinnas üle anda.

“Oleme südamest tänulikud kõigile kaasamõtlejatele, saarlastel on suur süda ja tugev kogukonnatunne!”

Tiitson kinnitas, et annetuse tegemiseks pole veel hilja – täna kella 16-ni saab teetaimi tuua kas valla teenuskeskustesse või vallavalitsusse Lossi 1 või Tallinna 10 Kuressaares. Muhus võib oma taimeteed kontaktivabalt viia Liiva või Hellamaa raamatukokku. Abi ja infot saab küsida Tiina Jõgilt. 

Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl
Foto: Maanus Masing/Saarte Hääl

“Koos teetaimedega on väga oodatud kirjad meedikutele,” toonitas Tiitson. “Need kirjad heade soovidega lähevad igasse pakki kaasa koos teematerjali ja purgikese meega.” 

Pakki mahub postkaardi suurune paber – seega saab näiteks A4-formaadis lehe murda neljaks ja A5 pooleks. 

“Paberi paksuse osas pole vahet – peaasi et sellelt loetavad soovid tulevad südamest ning on käsitsi kirja pandud,” ütles Tiitson. Võib kirjutada ka mitu kirja, sest meedikutele saadetavate pakkide kogus on suur. 

“Kindlasti saame kõik kirjad kusagile pakki pista,” lausus Jaanika Tiitson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles