Ära puutu valget kileruutu!

Saarte Hääl
Copy
Maa-ameti paigaldatavad maamärgid aitavad pildistajatel paremaid tulemusi saada. Silte ei tohi rikkuda ega eemaldada.
Maa-ameti paigaldatavad maamärgid aitavad pildistajatel paremaid tulemusi saada. Silte ei tohi rikkuda ega eemaldada. Foto: Inger Jalakas

Tänavu kevadel katab maa-amet aerofotodega Lihula–Vändra–Põltsamaa–Kallaste joonest riigi lõunapiirini jääva ala koos Saaremaa, Muhumaa, Ruhnu ja Kihnuga. Läänepoolne ala pildistatakse enne puude lehtimist ja idapoolne lehes puudega. Samuti pildistatakse linnu ja asulaid. 

Pildistamise jaoks markeerivad maa-ameti töötajad maastikupunktid valgete kileruutudega (60× 60 cm), mis paigaldatakse maastikule ja on varustatud sildiga “Aeropildistuse maamärk”. Markeeringud jäävad mõõdistuslendudel pildile ning neid kasutatakse aerofotode plaaniliseks ja kõrguslikuks sidumiseks maapinnaga.

Püüame markeeringud paigaldada maastikule kohtadesse, kus need ei tohiks maaomanike tegevust häirida. Ühtlasi palume markeeringuid mitte puutuda ega rikkuda. Korjame markeeringud maastikult pärast aeropildistamise hooaja lõppemist.

Aeromõõdistuslendudega kogutakse riigile olulisi andmeid, mis võimaldavad ajakohastada Eesti topograafilisi kaarte ning ruumiandmete registrites ja kaarditeenustes sisalduvat teavet. Tänavusel aeropildistamise hooajal toodetud ortofotod jõuavad maa-ameti geoportaali alates sügisest vastavalt projektide valmimisele.

Maa-amet

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles