Covid-immuunsus on vähemalt kolmandikul saarlastest

Copy
COVID 19 test. Foto on illustratiivne.
COVID 19 test. Foto on illustratiivne. Foto: www.freepik.com

Statistika järgi peaks juba iga kolmas Saare maakonna elanik (kokku 9623 inimest) olema saavutanud või lähinädalatel saavutamas koroonaviiruse suhtes immuunsust.

Saaremaal tegi neljapäeval koroonatesti 134 inimest, kellest 13-l ehk 10 protsendil oli tulemus positiivne. Kuressaare haiglas ravil oli eilse seisuga 8 koroonanakkuse saanud inimest. Eelmise aasta märtsi algusest on Saare maakonnas registreeritud kokku 2552 koroonaviirusega nakatumise juhtu. Vähemalt ühe koroonaviiruse vastase vaktsiinidoosi on saanud 7071 Saare maakonna elanikku, kusjuures üle 80-aastaste hulgas on vaktsineerituid kaks kolmandikku ehk 67 protsenti.

Seega on ametliku statistika järgi laias laastus pea iga kolmas maakonna elanik (kokku 9623 inimest) juba saavutanud või lähinädalatel saavutamas viiruse suhtes immuunsust. Siia juurde võib lisada need, keda kordagi ei ole testitud ei nakkuse ega ka antikehade kontrollimiseks, kuid kes on haiguse tegelikult läbi põdenud.

Saaremaaga samal tasemel või isegi veidi kõrgem on Covid-immuunsete hulk Hiiumaal, Eestis tervikuna ulatub selliste inimeste arv viiendikuni elanikkonnast.

Saare maakonna nakatumisnäitaja 100 000 elaniku kohta oli eile 1004, kaks nädalat varem 1777. Sellega oleme nakatumise pingereas langenud Eestis kuu alguse esikohalt kuuendaks.

Saare maakonna nakatumiskordaja, mis jaanuari lõpupäevil küündis isegi 1,9ni, on 25. märtsi seisuga 0,7, Eestis tervikuna 0,9.

Foto: Saarte Hääl
Foto: Graafika: LIINA ÕUN
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles