Haigla saab juurde 600 AstraZeneca vaktsiinidoosi

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Vaktsiin AstraZeneca
Vaktsiin AstraZeneca Foto: SCANPIX

Sel pühapäeval, 4. aprillil kell 12 vaktsineerib Kuressaare haigla taas koroona vastu. Pühapäevaks on olemas 300 doosi. Järgmine kaitsepookimine toimub juba teisipäeval, 6. aprillil algusega kl 9 ja seegi kord on vaktsiinidoose 300. 

Mõlemal puhul on tegemist AstraZenecaga. Vaktsineerima oodatakse 1956. aastal ja varem sündinud inimesi, samuti 1961. aastal ja varem sündinud riskirühma diagnoosidega patsiente ning registreerimine avatakse täna.

Vaktsineerimisele saab registreeruda digiregistratuuri kaudu (www.digiregistratuur.ee või www.digilugu.ee). Kellel puudub võimalus digiregistratuuri kasutada, saab helistada ja registreerida end telefonil 51 982 986 tööpäeviti kl 9–16. Võimaluse korral tuleks siiski eelistada digiregistratuuri, sest telefoniliin võib olla hõivatud.

Mari Soots
Mari Soots Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Perearst Mari Soots ütles, et Saaremaa perearstidele on sellel nädalal tulnud riskirühmade vaktsineerimiseks vaktsiine sõltuvalt nimistus olevate riskirühmade patsientide arvust. 

Vaktsiini kogus nimistu kohta on olnud 30-140 doosi vahel. Varem sai iga nimistu 70 doosi vaktsiini sõltumata riskirühmas olevate isikute arvust.

“Sellise vaktsiini hulgaga ei ole põhjust korraldada suurt vaktsineerimiskampaaniat,” selgitas Soots Saarte Häälele. 

Perearstid jätkavad vaktsineerimist tavapärases, igale keskusele sobivas rütmis tööpäevadel. Riskirühmade patsiente kutsuvad perearstid ise vaktsineerima ja kui kellelegi tundub, et teda on unustatud, siis tuleb pöörduda perearsti poole.

Vähemalt ühe vaktsiinidoosiga on Saare maakonnas koroonaviiruse eest kaitstud 7484 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles