Vald kinnitab, et pole Tamme tee rahvast hüljanud

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Tamme tee
Tamme tee Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsuse kinnitusel ei ole Muratsi Tamme tee vee- ja kanalisatsioonivõrgu teemat päevakorrast maha võetud ja piirkonna elanikega jätkatakse lahenduse leidmiseks koostööd.

Ergo Oolup
Ergo Oolup Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

MTÜ Tamme Tee juhatuse liikme Ergo Oolupi sõnul on kõnealuse piirkonna elanikel kartus, et vallavalitsus jagab küll lubadusi, kuid ei kavatse tegelikult küsimuse lahendamiseks midagi ette võtta. “Saatsime paar nädalat tagasi uue märgukirja, aga sellele pole reageeritud. Jääb kahjuks selline tunne, et pannakse n-ö tuima,” lausus Oolup.

Vallavalitsuse majandus- ja haldusosakonna juhataja Kaarel Tangu sõnul soovitakse Tamme tee inimestega kindlasti koos ühe laua taha istuda ja teemat arutada. 

“Seoses koroonaviiruse levikuga ja selle tõkestamiseks kehtestatud piirangute tõttu ei ole aga saanud seda seni korraldada,” lausus ta ja kinnitas, et piirangute leevenemisel seda kindlasti tehakse.

Saarte Hääl kirjutas Muratsi Tamme tee elanike pöördumisest mullu 27. novembril. Nimelt saatis kinnistuomanike MTÜ Tamme Tee vallavalitsusele nõude liita piirkond tsentraalse vee- ja kanalisatsioonivõrguga, viidates aastail 2003–2014 koostatud, kokku 83 elamukrunti hõlmavatele detailplaneeringutele ja ühisplaneeringule. 

Elanikud märkisid, et Saaremaa valla poolt kohustuse vabatahtliku täitmata jätmise korral hiljemalt 2021. aastal on õigustatud isikud sunnitud pöörduma kohustamiskaebusega halduskohtusse.

“Küsimus ei ole selles, et me seda lihtsalt soovime. See lubadus on detailplaneeringus ning siia maju ostnud inimesed on seda teinud teadmises, et see ei ole pelgalt idee, vaid selge lubadus,” sõnas Ergo Oolup toona.

AS-i Kuressaare Veevärk hinnangul läheks torustike ja vahepumplate rajamine 12 krundile maksma ca 360 000 eurot, millele lisandub ligikaudu 30 000 euro eest kinnistusiseseid töid, mille peaksid katma kinnistute omanikud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles