ÜLESKUTSE ⟩ Paneme lapsed taas liikuma!

, tervisekassa avalike suhete ja tervise edenduse osakonna spetsialist
Copy
Spordiklubid saavad toetust nõutada kuni 1. septembrini. Foto on illustreeriv.
Spordiklubid saavad toetust nõutada kuni 1. septembrini. Foto on illustreeriv. Foto: unsplash.com

Mitmed uuringud näitavad, et Eesti lapsed ei liigu ega spordi piisavalt ning nende liikumisharjumused on vähenenud õues oleku arvelt. Tartu ülikooli terviseteadlaste uuringu järgi liiguvad Eesti õpilased päevas värskes õhus vähem kui vangid vanglas.

Piisavaks loetakse seda, kui laps või noor liigub vähemalt tund aega päevas mõõduka kuni tugeva intensiivsusega, mis paneb ta südame kiiremini lööma, kiirendab hingamist ja teeb naha soojaks. Nii tuleks liikuda vähemalt viiel päeval nädalas.   

Kuna aprill on südametervise kuu, on seekordse kampaania “Viimne hoovilaps” keskmes just liikumine ja tegevused värskes õhus. Kampaania sihtrühmad on 7–16-aastased lapsed ja noored ning lapsevanemad ja vanavanemad, õpetajad ja teised noortega töötavad spetsialistid.

Kevade saabudes soovitame erinevaid tegevusi korraldada just värskes õhus. Olgu need siis erinevad ainetunnid, kooliprojektid, üritused, spordi-, tantsu- või laulutrennid ja siduda kõik tegemised liikumisega.

Teretulnud on kõiksugused liikumisega seotud üleskutsed: kilomeetrite kogumine, erinevate terviseradade läbimine, klasside- ja koolidevahelised liikumisülesanded jne. Koroonaviiruse leviku tõkestamiseks on oluline jälgida 2+2 reeglit!

Kampaania kohta saab rohkem lugeda veebilehelt www.liigun.ee.

Paneme lapsed taas liikuma!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles