Maskivastane korraldas Selveris karnevali

Kristina Õun
, Reporter
Copy
OMAMOODI TÕLGENDUS: Mart Naagel on arusaamisel, et valitsuse korraldus nõuab küll teatud kohtades maski kandmist, kuid ei sätesta, et see peaks olema suu ja nina ees.
OMAMOODI TÕLGENDUS: Mart Naagel on arusaamisel, et valitsuse korraldus nõuab küll teatud kohtades maski kandmist, kuid ei sätesta, et see peaks olema suu ja nina ees. Foto: Kuvatõmmis

Pühapäeva õhtul tekkis WOW-keskuse Selveris konflikt teenindajate ja meditsiinilise maski kandmisest keeldunud noormehe vahel, kes kandis selle asemel silme ees karnevalimaski. End alandatuna tundnud klient filmis intsidenti oma telefoniga ja leidis, et sekkuma pidanud politsei tegi talle ülekohut.

Sotsiaalmeedias ringlevad videod, kust nähtub, et karnevalimaski ette pannud noorhärral Mart Naagelil tekib poes konflikt teda teenindamast keeldunud Selveri müüjatega. Müüjad viitavad, et klient peab maskiga katma oma nina ja suu. Seevastu Naagel leiab, et karnevalimaskist piisab, ning asub müüjaid filmima ähvardusega: “Ma lekitan selle video igale poole üles, kus näod ja nimed avalikult näha!” Peagi lisab ta, et ei kavatse poes käia end iga päev lämmatades. 

“Läksin WOW-keskuse Selverisse ja tahtsin osta karbi soolatud lõhet. Mask oli mul küll ees – loomulikult mitte meditsiiniline või kirurgiline ega suu või nina ees,” ütles Naagel Saarte Häälele. Ta lisas, et ükski seadus või korraldus ei nõua, et mingi konkreetne mask peaks olema suu ja nina ees, vaid et maski kandmine teatud kohtades on vabariigi korralduse järgi kohustuslik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles