PIIRANGUD LEEVENEVAD ⟩ 1.–4. klassid naasevad kooli

Saarte Hääl
Copy
ENDISELT EI TOHI kliendid süüa-juua siseruumides toitlustusettevõtete müügi- ja teenindussaalides, toidu kaasamüük jääb lubatuks.
ENDISELT EI TOHI kliendid süüa-juua siseruumides toitlustusettevõtete müügi- ja teenindussaalides, toidu kaasamüük jääb lubatuks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vabariigi valitsus leevendab alates järgmisest nädalast piiranguid õues sportimisele, treenimisele ja huviharidusele.

Alates 3. maist lubatakse kontaktõppele 1.–4. klassi lapsed ja haridusliku erivajadusega õpilased. Avalikus siseruumis liikumisel jääb kehtima 2+2 reegel ja maskikandmise kohustus.

3. maist on taas lubatud siseruumides sportimine, treenimine, noorsootöö, huvitegevus ja -haridus, täiendkoolitus ja -õpe. Kõiki neid tegevusi võib teha 2+2 reeglit järgides, mis tähendab, et koos tohib treenida kuni kaks inimest ja teistest tuleb hoida vähemalt kahemeetrist vahemaad. Muu hulgas tähendab see, et lubatud on ka paaristrennid, näiteks tennises paarismäng. Samadel tingimustel on lubatud treeningud ka ujulates. Tegevusi läbi viies tuleb arvestada kuni 25-protsendilise ruumitäitumuse piiranguga. Rühmatreeningud lubatud ei ole. 26. aprillist on lubatud kõiki neid tegevusi läbi viia välitingimustes kuni 10-liikmelises rühmas.

Kõikidesse rühmapiirangutesse on kaasa arvatud ka juhendaja ning kui rühmi on rohkem kui üks, ei tohi nad omavahel kokku puutuda. Rühmapiirang ei kehti kontaktõppesse lubatud sama klassi õpilastele. 

Alates 3. maist tohivad klientidele uksed avada kõik poed, arvestada tuleb 2+2 reeglit ja kuni 25-protsendilist ruumitäitumuse nõuet.

Teenindusettevõtete jaoks olemasolevad piirangud ei muutu, see tähendab, et need tohivad olla avatud, kui järgitakse 2+2 reeglit ja kuni 25-protsendilist ruumitäitumuse nõuet.

3. maist tohib toitlustusasutuse välialadel einestada kuni kella 21-ni, arvestada tuleb kuni 50-protsendilise täitumuse nõudega, ühe laudkonna suurus tohib olla maksimaalselt 10 inimest. Endiselt ei tohi kliendid süüa-juua siseruumides toitlustusettevõtete müügi- ja teenindussaalides, toidu kaasamüük jääb lubatuks.

3. maist tohib külastada siseruumides muuseume ja näitusasutusi, arvestades 2+2 liikumispiirangut ja 25-protsendilist ruumitäitumust. Muuseumide ja näituste uksed tuleb sulgeda kell 19. Sama liikumispiirangut, ruumitäitumust ja sulgemisaega arvestades tohib korraldada ka jumalateenistusi ning teisi avalikke usulisi talitusi.

Kõikidele teistele siseruumides toimuvatele avalikele üritustele nii kultuuri- kui ka meelelahutusvaldkonnas jätkuvad kehtivad piirangud. Piirangud pikenevad ka spaadele, ujulatele, saunadele. Sportimine ja treenimine on neis lubatud vastavalt spordile ettenähtud tingimustele.

Alates 3. maist on välitingimustes lubatud maksimaalselt 150 inimesele avalikud koosolekud ja jumalateenistused ning kõik muud avalikud üritused nii kultuuri- kui ka meelelahutusvaldkonnas. Inimesed peavad olema kuni 10-liikmelistes rühmades, kes omavahel kokku ei puutu. Kõik üritused peavad lõppema õhtul kell 21.

Alates 3. maist on õues lubatud spordi- ja liikumisüritused maksimaalselt 150 inimesele, kes peavad olema kuni 10-liikmelistes rühmades (kaasa arvatud juhendaja), rühmad omavahel kokku puutuda ei tohi. Üritus peab lõppema hiljemalt kell 21.

3. maist leevendatakse tippspordi, seal hulgas esiliiga võistlustele kehtinud osavõtjate piirarve, mis tähendab, et sisetingimustes tohib võistlusest koos personaliga osa võtta kuni 100 ja välitingimustes kuni 200 inimest. Pealtvaatajad on kõikidel võistlustel keelatud. Tippspordi võistluste toimumise kellaajale piiranguid ei kehtestata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles