Kaheksa juhti tegeles roolis kõrvaliste asjadega

Saarte Hääl
Copy
Mobiiltelefoniga roolis. Foto on illustreeriv.
Mobiiltelefoniga roolis. Foto on illustreeriv. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Esmaspäeval kontrollisid politseinikud Kuressaares 115 autojuhti, kellest kaheksa oli autoroolis hõivatud ka mingi kõrvaltegevusega.

“Seitsmel korral määrasime inimesele lühimenetlusega rahatrahvi ja ühel korral tegime suulise hoiatuse,” ütles Kuressaare politseijaoskonna juht Rainer Antsaar. Ta lisas, et kõige sagedamini räägivad juhid auto roolimise ajal telefoniga. Vahel loevad inimesed autojuhtimisega samal ajal telefonist uudiseid või saadavad sõnumeid. “Harv ei ole ka juhus, kui autoroolis süüakse, juuakse, tegeletakse lapse või lemmikloomaga,” rääkis Antsaar.

Antsaare sõnul liigituvad kõrvaltegevuste alla kõik tegevused, mis viivad autojuhi tähelepanu liikluselt eemale. Autojuhid, kes ei keskendu roolis liiklusele, seavad ohtu nii iseenda kui ka kaasliiklejad. “Kui sõidu ajal tekib kohest tähelepanu nõudev olukord, tuleb esimesel võimalusel peatuda. Kõige ohutum on pöörata autoga läheduses olevale kõrvalteele või teelaiendile,” sõnas Antsaar. Autojuhtidel, kel on vaja autosõidu ajal telefoniga rääkida, tuleb kasutada käed-vabad süsteemi.

Lisaks pööras politsei kontrolli käigus tähelepanu ka kergliiklejatele. Politseinikud vestlesid kümne lapsega, kel ei olnud jalgrattasõidu ajal kiivrit peas. “Alla 16-aastasel lastel on kiivri kandmine nii jalgrattaga kui ka näiteks tõukerattaga sõites kohustuslik. Kiiver võib õnnetuse korral aidata pääseda raskematest vigastustest,” rõhutas Rainer Antsaar.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles