Eesti vajaks mobiilseid vaktsineerimispunkte

Janar Holm
, riigikontrolör
Copy
Vaktsineerimine.
Vaktsineerimine. Foto: Dmitri Kotjuh

“COVID-19 vastu vaktsineerimise plaanis on toodud vaktsineerimiskohad, kuid ei ole käsitletud juhtumeid, kus inimesel puudub võimalus vaktsineerimiskohta minna, olgu seda siis liikumisprobleemide või haiguse tõttu,” tõdes saarlasest riigikontrolör Janar Holm oma kirjas tervise- ja tööminister Tanel Kiigele.

“Sellises olukorras inimeste mure lahendaks võimalus ka koduseks või kodulähedaseks vaktsineerimiseks. Näiteks perearstikeskustest või vaktsineerimiskeskustest kaugele jäävates piirkondades oleks küllap võimalik vaktsineerimisega hõlmata kohalesõitva mobiilse vaktsineerimispunkti abil küla küla kaupa, selle asemel et lasta inimestel ükshaaval hankida transporti ja vajaduse korral otsida toetavat saatjat.

Hulk riskirühmadesse kuuluvaid inimesi oleks valmis vaktsineerima ka perearsti juures või muus vaktsineerimiskohas, kuid vajaks vaktsineerimiskohta transporti. On ju riskirühma kuulujad probleemina välja toonud, et nad kardavad ühistransporti kasutades oma haigestumisriski suurendada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles