Väiketootja tõi turule oma talu piimast grilljuustu

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
VÄÄRINDAJAD: Siim Sooäär ja tema elukaaslane Margit Lepp teevad laari grilljuustu 
valmis ühe päevaga.
VÄÄRINDAJAD: Siim Sooäär ja tema elukaaslane Margit Lepp teevad laari grilljuustu valmis ühe päevaga. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Esimese Saaremaa piimatootjana võttis Uustla talu kätte ja hakkas tootma maakarja mahepiimast grilljuustu.

Uustla talu peremees Siim Sooäär ütles, et juba 2013. aastal, kui ta emalt talu üle võttis, tekkis tal mõte hakata ise piima väärindama. Vene turg oli Eesti piimatootjate jaoks lootusetult kaotsi läinud ning siinsed lehmapidajad seisid silmitsi heitlike aegadega, mis kestavad tänaseni. 

Saaremaa Piimatööstus maksab piima eest hinda, mis eriti väiketootjatele häid väljavaateid ei paku. Laienemiseks puudub kahekümnepealise piimakarjaga Uustla talul esialgu vajalik söödamaa ja ka laut pole kummist. “Selleks et talu ära majandada, tuli ka endal piima töötlema hakata,” rääkis Sooäär, kelle sõnul väärindavad nad oma juustukojas praegu umbes 30 protsenti piimatoodangust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles