Viikingiaastale tuleb reklaamikampaania

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Salme viikingiturg
Salme viikingiturg Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Tänavuse Saaremaa teema-aasta idee on ajendatud kümme aastat tagasi Saaremaal leitud viikingilaevadest, mis jõuavad peagi ka Saaremaa muuseumisse näitusele. Näitus kannab nime “Viikingid enne viikingeid”. 

Viikingiaasta turundamiseks ja sõna levitamiseks plaanib Visit Saaremaa korraldada reklaamikampaaniaid, võõrustada Saare maakonnas ajakirjanikke, koos Navicupiga on loomisel viikingiaasta mäng ja koostöös heade partneritega kavas palju muid ettevõtmisi. 

Valla turismi- ja turundusteenistuse juhataja Helina Andruškevitšus.
Valla turismi- ja turundusteenistuse juhataja Helina Andruškevitšus. Foto: Saaremaa vallavalitsus

Saaremaa vallavalitsuse turismi- ja turundusteenistuse juhataja Helina Andruškevitšus ütles, et nende tegevuste elluviimiseks on Saaremaa vallavalitsus saanud toetust erinevatest meetmetest ning osa projekte on veel menetlemisel. 

“Ootame ettevõtjate aktiivset osavõttu ning planeerime lühikest inspiratsioonihommikut, kus räägime viikingiaastast juba täpsemalt ja kutsume kõiki kaasa mõtlema ning tooteid ja teenuseid arendama,” rääkis Andruškevitšus.

Viikingiaasta turundamiseks plaanib Visit Saaremaa püstitada ka projekti reklaamid. “Soovime viikingiaasta temaatikale toetudes luua Saaremaa teema-aasta kampaania, suurendamaks Saare maakonna nähtavust, tekitamaks huvi valdkonna vastu ning et sihtkohta populariseerida. Projekti eelarves on teatud osa planeeritud ka välireklaamile ja avaliku ruumi erilahendustele, mis suurendaksid viikingitemaatika nähtavust,” ütles Visit Saaremaa turismi- ja turundusteenistuse turundusjuht Maria Ruubas.

Ta lisas, et esialgu käib alles pindade kaardistamine ning kindlaid kokkuleppeid veel ei ole. “Praegu käib eeltöö koostööpartneri leidmiseks, kes vastavat reklaamteenust osutaks. Kui pakkuja on valitud ja töid alustatud, saame kõigest juba konkreetsemalt rääkida,” ütles Ruubas.

Kaheteistkümne aasta eest Saaremaal Salmelt ehitustööde käigus leitud ja kogu Euroopa viikingiajaloo ümberkirjutanud viikingilaevad on ootel Saaremaa muuseumis ning saavad peagi osaks muuseumi püsiekspositsioonis. “Viikingilaevade leidude näitus moodustab ühe osa suuremast projektist – nimelt on 2021. aasta Saaremaal viikingiaasta,” kirjutab Visit Saaremaa oma kodulehel. Viikingiaasta eesmärk on viikingiteema laiem tutvustamine ning see hõlmab nii Saaremaad kui ka Muhu ja Ruhnu saart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles