Tulekahju jättis Kevade tänaval inimesed peavarjuta

Kristina Õun
, Reporter
Copy
TULEÕNNETUS AEDLINNAS: Kevade 15 elanikud, 
pensionil endine pedagoog ja tema elukaaslane peavad kahjuks mõnda aega mujalt peavarju saama, sest see maja muutus elamiskõlbmatuks.
TULEÕNNETUS AEDLINNAS: Kevade 15 elanikud, pensionil endine pedagoog ja tema elukaaslane peavad kahjuks mõnda aega mujalt peavarju saama, sest see maja muutus elamiskõlbmatuks. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Kuressaares Kevade tänaval numbrit 15 kandvas elumajas puhkenud tulekahju tõttu viidi haiglasse kaks eakat inimest. 

“Andsin Saaremaa vallavalitsusele teada, et inimestele on vaja korraldada peavari,” ütles Saarte Häälele Saaremaa päästepiirkonna juht Margus Lindmäe

Rohkelt suitsu, veidi vähem tuld ja mõõtmatul hulgal kustutusvett – nii see kahe inimese väike elumaja eile pärastlõunal elamiskõlbmatuks muutus.

Tulekahju püüdis enne päästjate saabumist kustutada majaperemees, kuid tema jõud tulest üle ei käinud, mees sai näkku põletushaavu ja kõrbenud juuksed. 

Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Majaperenaine otseselt tulega kokku ei puutunud, kuid oli suitsu sisse ahminud. Mõlemad eakad inimesed viidi kiirabiga Kuressaare haiglasse. 

Kuressaarest Kevade tänavalt said päästjad väljakutse eile kella 15.11. Esimesena jõudsid kohale Kuressaare päästjad, seejärel päästjad Pihtlast, Kihelkonnalt ja ka Orissaarest. Elumaja põlengut keset aedlinna hinnati ohutasemega, mis vajas sedavõrd laialdast sekkumist.

Majja sisenes suitsusukelduslüli ja tegeles kustutustöödega majas sees, samuti piirati tuld väljastpoolt.

Väljastpoolt pidid päästjad avama katusekonstruktsioone, et tulekoldele ligi pääseda. Probleeme tekitas tuletõrjujatele maja ümbritsev võsa, mille tõttu ei olnud redeleid võimalik turvaliselt katusele toetada. Seepärast pidid päästjad tegelema seekord kõigepealt ka võsa tõrjumisega.

Margus Lindmäe ütles, et tuli sai alguse seni teadmata põhjusel ühest toast. 

Eile poole viie paiku põlesid veel maja teise korruse tubade ja katuse vahelised tühimikud, kuid tulekahju oli juba kontrolli alla saadud. 

Päästeamet teatas kolmapäeval, et päästjad olid selles majas varem kodunõustamise käigus keelanud ahju kütmise.

"Teadmata on siiski, kas seekordne tulekahju sai alguse just küttekehast. Selle selgitab välja edasine menetlus. Lisaks puudus majas suitsuandur," teatas päästeameti kommunikatsioonijuht Maris Moorits. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles