JUHTKIRI ⟩ Teisel katsel

Saarte Hääl
Copy
Teise samba pensioni tagastuse tõttu on selleks aastaks kavandatud füüsilise isiku tulumaksu täitmine 205 protsenti planeeritust suurem.
Teise samba pensioni tagastuse tõttu on selleks aastaks kavandatud füüsilise isiku tulumaksu täitmine 205 protsenti planeeritust suurem. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Saaremaa vallavalitsus otsib tulevase Hariduse põhikooli hoone rekonstrueerijat, kes majale viie miljoni euro eest uuenduskuuri teeks. Läks ju eelmine hange miljoni euroga lõhki. Paraku pole see, et teisel katsel paremini läheb, sugugi kindel. 

Ettevõtjate hinnangul on ka uue hanke eeldatav maksumus – seesama viis miljonit eurot – liiga optimistlik ning leitud kokkuhoiukohad ei pruugi olla olla piisavad. Eriti arvestades, kui kiiresti kerkivad praegu hinnad ehitussektoris. 

Kui praegune hange läbi kukub, tähendab see, et uue korraldamiseks läheb taas aega. Mis omakorda võib kaasa tuua selle, et Hariduse kooli pere peab asenduspindadel tegutsema ettenähtust kauem. Järgmisest sügisest aga vajab neidsamu asenduspindu juba Kuressaare Vanalinna kool, mille remonti on koolipere oodanud juba pikki aastaid.

See, kui hankija on oma arvutustes olnud liiga optimistlik ning asjad seetõttu venima jäävad, tähendab lisakulu. Ning mitte üksnes vallavalitsusele, kes asenduspindade omanikule plaanitust rohkem üüriraha maksma peab. See tähendab ka närvikulu ja veelgi pikemat ootamist kahe kooli perele. Sadadele inimestele.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles