Vald tahab Kaluri teelt luua jalakäijate pääsu Aia tänavale

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
TÖÖ KÄIB TÄIE HOOGA: Eile Aia tänava pikenduse rajamisel.
TÖÖ KÄIB TÄIE HOOGA: Eile Aia tänava pikenduse rajamisel. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus uurib, kas saaks Tori jõe ääres riigile kuuluva kinnistu korrastada ja kasutada seda kallasraja osana.

Maa-ametile saadetud päringus küsib vald, kas ja millistel tingimustel saaks täita, planeerida ning võsast puhastada jõe ja Aia tänava äärde jääva Aia 2a kinnistu. Samuti seda, kas vald saaks tulevikus praeguse elamumaa kinnistu omandada ja muuta selle sihtotstarbe üldkasutatavaks maaks.

Kuna Aia tänav rekonstrueeritakse ja Tori jõe säng puhastatakse setetest, on vallavalitsus mõelnud jalgraja loomisele jõekaldal.

Aia tänava ehitus
Aia tänava ehitus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Aia tänava ehitus
Aia tänava ehitus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl
Aia tänava ehitus
Aia tänava ehitus Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Vallavalitsuse ehitusinsener Rait Pitk ütles Saarte Häälele, et valla huvi on kõnealune koht tänavaehituse kõrvalt korda teha.

"Kui Tori jõgi saab lõpuks puhastatud, siis tekib kaldale korrastatud ja planeeritud ala. Ei tahaks, et kusagile vahepeale jääks tükk mingit tühermaad," lausus ta.

Kuna Aia tänav tõuseb Tori jõele rajatava truubi tõttu jõega ristumisel umbes 1,7 meetrit, siis tuleb kallasrada Pitka sõnul viia üle tee nagunii pisut kaugemale. Selleks tuleb aga kasutada riigile kuuluvat Aia 2a kinnistut. Nimetatud krundi heakorrastamisel saaks ühtlasi rajada ka jalgtee lõigu, mis ühendaks Kaluri tee tupikut Aia tänavaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles