Orissaare tahab osavallakogusse rohkem külade esindajaid

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
Silvi Teesalu
Silvi Teesalu Foto: Saarte Hääl

Järgmisel nädalal arutab Saaremaa valla piirkondliku arengu ja külaelu komisjon osavallakogude ja kogukonnakogude moodustamise aluste muutmist, Orissaare osavallakogu soovib suuremat esindatust.

Orissaare osavallakogu tahab muuta praegust korda, nii et kõik valla piirkonnad oleksid osavallakogus esindatud. Praegu moodustatakse osavallakogu põhiliselt valimistel kandideerinud, kuid vallavolikogusse mittevalituks osutunud isikutest saadud häälte arvu järgi. "Nad on kõik tublid ja meeldivad inimesed, aga nad ei esinda kõiki Orissaare kandi piirkondi," ütles Orissaare osavallakogu esimees Silvi Teesalu.

Orissaare osavallakogu tahab muuta osavallakogude moodustamise aluseid nii, et osavallakogus oleks edaspidi esindatud haridusasutuste, kultuuriala ja MTÜ esindaja, samuti ettevõtjate valitav esindaja. Kindlasti peaks osavallakogu järgmises koosseisus olema neli-viis külapiirkondade esindajat ja Orissaare alevikuvanem, milline koht loodetavasti luuakse. "Nüüd on suur vald varsti neli aastat tegutsenud, ja aeg on need asjad, mis pole kõige paremini välja kukkunud, paremaks teha," rääkis Teesalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles