Mihkli muuseum vajab remondiks lisaraha

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Mihkli talumuuseumi õu.
Mihkli talumuuseumi õu. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Saaremaa muuseum küsib Saaremaa vallalt 19 249 eurot rahalist abi Mihkli talumuuseumi hoonete kallinenud remondikulude katmiseks.

Rita Valge
Rita Valge Foto: Saarte Hääl

Saaremaa muuseumi juhatuse liige Rita Valge selgitas, et möödunud aasta suve lõpus küsis muuseum ehitusfirmadelt Mihkli talu hoonete katusekatete vahetamiseks hinnapakkumised, mille alusel koostati rahastamistaotlus kultuuriministeeriumile. Ministeerium eraldas töödeks 30 500 eurot.

Paraku tehti hinnapakkumised olukorras, kus eeldati turu- ja ehitushindade langust. Tegelikult on hinnad aga hoopiski tõusnud ja sel aastal korraldatud ehitushankel tulid pakkumised oluliselt kõrgemad kui poole aasta tagused hinnangud. Elumaja ja suitsusauna katuste ja akende remondiks tegi madalaima pakkumuse Muhro OÜ maksumusega 49 749 eurot.

Valge märkis, et riiklike kultuurimälestistena arvel olevate hoonete katused on avariilised ja lumerohke talv halvendas nende seisukorda veelgi. Tööde edasilükkamine tähendaks kahjustuste suurenemist ning veelgi suuremaid kulutusi järgmisel aastal.

Valge sõnul on vallavalitsus lubanud küsitud raha kirjutada sügiseks kavandatud lisaeelarvesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles