Suvekohvikud saavad ka tänavu üürisoodustust

Saarte Hääl
Copy
Kuressaare kesklinn
Kuressaare kesklinn Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Saaremaa vallavalitsus otsustas vabastada Kuressaares asuvale munitsipaalmaale hooajalise suvekohviku või müügikoha paigaldanud ettevõtjad maikuus üüri tasumisest ja vähendada alates juunist tasumisele kuuluvat üüri 50% võrra.

Vallavanem Mikk Tuisu sõnul soovib Saaremaa vald üürisoodustusega toetada kohalikke ettevõtteid, kes on ligi kaks kuud kehtinud koroonapiirangute tõttu saanud toitu üksnes kaasa müüa.

“Kuna alates 3. maist tohib toitlustusasutuste välialadel taas einestada, siis on maikuus kehtiv üürivabastus ja suvekuudel vaid poole üürisumma küsimine vallavalitsuse hea tahte märk ettevõtjatele,” ütles Tuisk. Vallavanem lisas, et samuti korraldab vald tänavakohvikutele piirete paigaldamise ja kohvikupidajad selleks kulutusi tegema ei pea.

Tavaliselt tuleb Kuressaares munitsipaalmaal asuva suvekohviku või müügikoha laienduse eest maksta ühes kuus üüri 4 eurot/m². Sel aastal otsustas vallavalitsus erandi teha ning koroonaviiruse pandeemia mõjude leevendamiseks vabastatakse Kuressaares kõik hooajalised müügikoha laiendused tänavu mais üüri maksmisest ja alates juunikuust on üüri määr pool sätestatud tavamäärast ehk 2 eurot/m².

Samasuguse soodustuse tegi vallavalitsus toitlustus- ja müügikohtadele ka eelmisel aastal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles