Tänavatoidu fännidel tuleb pidupäev

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
Grillitud liha. Foto on illustratiivse tähendusega.
Grillitud liha. Foto on illustratiivse tähendusega. Foto: www.freepik.com

Kuressaare ametikool korraldab reedel tänavatoidupäeva, mille kokameeskonnad pakuvad grillitud roogi pardi südamest lõkketuhlini.

Ametikooli õuel toimetavad koos kokaõpilastest meeskondadega kuus peakokka: Toomas Leedu, Risto Laanet, Emmanuel Wille, Allar Oeselg, Irina Arhipova, Villi Pihl ja Kairi Saar. Iga peakoka käe all valmib keraamilistel söegrillidel 50 portsjonit tänavatoitu.

Allar Oeselg
Allar Oeselg Foto: secure.pmo.ee

Ametikooli vilistlane, Tallinna restorani Dominic peakokk Allar Oeselg valis menüüsse pardisüdamed. “Paljud ei tea, et pardisüda on väga maitsev,” põhjendas Oeselg. “Kui seda õigesti valmistada, maitseb see nagu veiseliha, aga on veiselihast viis korda odavam.”

Lisaks pardisüdametele pakub Oeselja meeskond tänavafestivali külastajatele grillil küpsetatud saia, sibulamoosi ja marineeritud šampinjone.

GOSPA peakokk, samuti Kuressaare ametikooli vilistlane Kairi Saar kostitab gurmaane grilljuustu ja lõkketuhliga. “Olgugi et keraamilisel grillil tehtud, maitsevad need tuhlid nagu tõelised lõkketuhlid,” kinnitas Saar.

Samuti valmistab tema meeskond värskest kapsast tehtud lõkkekapsast ja angervaksa-hapukapsakastet. Angervaksaõied korjas Saar eelmisel hooajal.

“Need annavad hapukapsakastmele mõnusa karamellise ja leivase maitse,” kirjeldas Saar. “See toob sööjale meelde ilusa angervaksalõhnast tulvil suveõhtu Saaremaal.”

Nii Oeselja kui ka Saare sõnul tõotab järgmine reede tulla tore ja tegus päev.

“Kõik tänavatoiduhuvilised on oodatud,” ütles Oeselg.

Toomas Leedu valmistab oma grillroa kalast ja Emmanuel Wille veisest. Risto Laanet pakub festivali külastajatele sealihast rooga ja magustoitu. Irina Arhipova ja Villi Pihl valmistavad tänavatoitu pitasaiast ja maksast.

Kokad ootavad grillroogi maitsma kell 11–15.

Iga toit maksab 3 eurot ning toidu saab tegijatelt kätte kassast lunastatud žetooniga.

Samal päeval on ametikoolis kavas ka tordilaat, kus kondiitri eriala õpilastelt saab kaasa osta emadepäeva tordi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles