Saaremaa perearstid vaktsineerivad juba alla 50-aastasi

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Viaalid Moderna koroonavaktsiiniga.
Viaalid Moderna koroonavaktsiiniga. Foto: Reuters / Scanpix

Eilsest oodatakse koroonavastast vaktsiinisüsti saama 50-aastasi, kuid mõned Saaremaa perearstid on juba mitu nädalat kutsunud kaitsesüstimisele ka nooremaid.

Perearst Mari Soots ütles eelmisel nädalal Saarte Häälele, et Kuressaare perearstikeskus kutsus vaktsineerima nooremaid inimesi, kes kuuluvad riskirühmadesse.

“On keeldumisi, on väga huvitatuid,” nentis Soots. “Kui on jäänud vabu kohti, siis kutsume neid, kes on ennast vaktsineerimisest huvitatuna üles andnud.”

Riskigruppide vanemad inimesed, kes on soovinud vaktsineerida, on Mari Sootsi kinnitusel perearstikeskusel vaktsineeritud.

Saare maakonnas oli eilehommikuse seisuga vaktsineerimisi tehtud 11 437 inimesele, kellest 6130 on saanud mõlemad doosid. Maakonnas on vähemalt üks kord vaktsineeritud 75,2% 80-aastastest ja vanematest inimestest. 70–79-aastaste hulgas on vaktsineerimisega hõlmatus 77,4% ja 60–69-aastaste seas 71,2%. 0–60-aastaste saarlaste vaktsineerituse protsent oli eile 19, mis jääb Eestis alla vaid Hiiumaale (23,44 %).

50-aastasi või veel sel aastal 50-aastaseks saavaid inimesi oodatakse endale vaktsineerimise aega broneerima eilsest.

17. maist peaks vaktsineerimine laienema ka kõigile alla 50-aastastele. “Kui 50+ vanuses inimeste huvi enne seda kuupäeva peaks raugema, lubame nooremad varem kaitsesüstima,” lubas eile tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles