INTERVJUU Boris Šestakov: mulle meeldib õhk, tuul ja meri

Tõnis Kipper
Copy
JAANI-LOCK-IN AASTAL 2015: "Jersey saarel Elizabethi kindluses Lock-In projekti raames 2015 jaanipäeva paiku. Iga saare esindajale anti tool, mille põhjal saare nimi. Ja selle tooliga pidi midagi oma saarele iseloomulikku tegema. Nimetasin oma lahendust tasakaaluks. Meid suleti kindluse territooriumile, pundis olid erinevate kunstivaldkondade esindajad. 10 päeva harjutasime erinevates kooslustes mitmesuguseid etteasteid ja parimad neist esitasime Jersey saare elanikele, kes meid vaatama tulid. Tõusu ajal pääses saarele eriliste amfiibbussidega, mõõna ajal sai enam-vähem kuiva jalaga üle. Meie ei tohtinud seda teha..!"
JAANI-LOCK-IN AASTAL 2015: "Jersey saarel Elizabethi kindluses Lock-In projekti raames 2015 jaanipäeva paiku. Iga saare esindajale anti tool, mille põhjal saare nimi. Ja selle tooliga pidi midagi oma saarele iseloomulikku tegema. Nimetasin oma lahendust tasakaaluks. Meid suleti kindluse territooriumile, pundis olid erinevate kunstivaldkondade esindajad. 10 päeva harjutasime erinevates kooslustes mitmesuguseid etteasteid ja parimad neist esitasime Jersey saare elanikele, kes meid vaatama tulid. Tõusu ajal pääses saarele eriliste amfiibbussidega, mõõna ajal sai enam-vähem kuiva jalaga üle. Meie ei tohtinud seda teha..!" Foto: Fenby Miskin

Tallinnast pärit kunstniku Boris Šestakovi vanemad kohtusid aasta enne tema sündi Saaremaal Tagarannas kunstilaagris. Nüüd juba pea kolm kümnendit on ta Kuressaare Kunstikooli direktor.

Kui sa mõtled oma suguvõsa peale, kas me sealt peale kunstnike ka kedagi leiame?

Leiame küll. Minu isapoolne vanaisa töötas tsaari ajal Arhangelskis elektrikuna. Siis ta leidis endale Austriast pruudi ja sealt need asjad hakkasid. Kahjuks see Austria liin on läinud kaduma, Peterburist midagi on, aga sõda võttis infot vähemaks nii siit kui sealt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles