Õunapuude õitsemise aeg kutsub pilte tegema ja sõnu seadma

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Õunapuuõied.
Õunapuuõied. Foto: unsplash.com

MTÜ Cuculus on võtnud südameasjaks väärtustada õunapuude õitsemise imelist aega õunaaiakontsert-piknike, konkursside ja näitustega.

Aare Martinson
Aare Martinson Foto: SH

“Eesmärk on väärtustada õuna kui meie aedade väärtuslikku andi, suunata inimesi nautima õunapuude õitsemise imelist aega, mis on üürike kui elu. Alles kõik õitses, juba pudisevad õielehed ja möödas see ongi. Aga sügisel korjame õitsemisaja vilju,” rääkis projekti vedav Aare Martinson.

Juba 22. mail saab teoks õunaaiakontsert-piknik Kõljala külaplatsil, kus astuvad üles Anne Adams ja kitarrist Tõnu Hallik. “Adamsi meloodilised laulud sobivad hästi kevadisse õitsemisaega. Muide, esmaettekandele tuleb laulu “Ma tahaksin kodus olla, kui õunapuud õitsevad” uus arranžeeritud versioon,” märkis Martinson.

Kontserdile tasub kaasa võtta piknikutekk, et end platsil omaette ja turvaliselt sisse seada ning muusikat nautida. Kõljala kultuuriseltsi Kevade naised pakuvad piknikulauale kohvi, omaküpsetatud pirukaid ja jäätist. Müügilettidel ootavad saaremaised hoidised, mahlad, siinmail valminud limonaadid, siider ning muu kohalik hea ja parem.

Nagu eelmiselgi aastal on taas käimas luulekonkurss “Ma tahaksin kodus olla, kui õunapuud õitsevad”. Kuni 1. juunini on lisaks haikudele seekord oodatud ka sonetid. Nii nagu haiku on ka sonett kindla ülesehitusega nõudlik luulevorm. Kes pole 14 värsireaga vormi enne proovinud, siis nüüd on võimalus katsetada. Kes sonetti raskeks peab, saab oma kevadisi tundeid loomulikult haikudesse valada.

25. juunini kestab ka fotokonkurss “Öitsemisaeg”, kuhu on oodatud õitsevate õunapuude, kirsside, ploomide, pirnipuude jt viljapuude õiteilu. Lähemalt saab nii luule- kui ka fotokonkursi tingimustega tutvuda FB lehel https://www.facebook.com/OunapuudeOitsemiseAeg.

“Saame siis osa sellest ilusast ajast. Oleme luulelised, jäädvustame enda ja teiste jaoks õiteilu ning naudime kaunist muusikat õitsevate õunapuude all,” lausus Martinson.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles