Karja noortepunker läheb lammutamisele

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Noortepunker Karja külas Leisis.
Noortepunker Karja külas Leisis. Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Leisi osavallakogu mai alguse koosolekul tehti teatavaks, et Karja külas vallale kuuluval maal asuv noortepunker on otsustatud lammutada põhjendusel, et seal on jätkuvalt toimunud ebameeldivaid sündmusi.

“Vallavalitsus on otsustanud hoone lammutada, kuna see ei ole ehitusregistris ja lammutamine on lõpuks noorte turvalisuse huvides,” tõi vallavalitsus põhjuseks, miks punker maha lõhutakse. Osavallakogu koosoleku protokollis seisab, et MTÜ Leisi Noored juhid tegelevad Karja punkris käinud noortega ja on saanud nendega pärast märtsis toimunud kokkusaamist hea kontakti, punkri ümbrust on korrastatud. Siiski läheb Karja punker nüüd lammutamisele, kuna pärast märtsis kokkulepitut on seal toimunud ebameeldivaid sündmusi.

Kohalikud on varem väljendanud muret selle üle, et noored kogunevad punkrisse pahatihti selleks, et täiskasvanute silme alt ära saada ja seal meelemürke tarbida. Punkrisse oli organiseeritud ka soojustus ja küttekeha ning noored olid seda oma võimete kohaselt üles putitanud.

Veebruaris ütles üks Karja inimene Saarte Häälele, et laste jaoks on olemas ametlikud kogunemiskohad, näiteks kultuurimaja ja noortekeskus, ning punkris omapäi ajasisustamine võib päädida ohtliku olukorraga. Kohaliku väitel on ClubPunkris toimuvasse pidanud mitmeid kordi sekkuma nii kiirabi kui ka politsei. Samas püüdsid noortekeskuse eestvedajad koos noortega olukorrale lahendust leida, et punker võiks alles jääda, kuid seal toimuv ei oleks ebaseaduslik, kahjulik ega ohtlik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles