VIDEO Saarlased ehitasid politsei eriüksusele miljoni eest kiirkaatri

Andres Sepp
, Saarte Hääle tegevtoimetaja
Copy
Foto: Politsei ja piirivalveamet

Kaatri ehitamise leping sõlmiti 2019. aasta sügisel ning selle ehitas Baltic Workboats Saaremaal 978 800 euro eest.

 

Eestil on üle 36 000 ruutkilomeetri mereala, mida läbivad lisaks Eesti alustele ka teiste riikide laevad. Meie merealalt ei puudu sellised ohud nagu narko- või inimkaubandus, ebaseaduslik sisseränne. Samuti juhtub igal aastal kõrge riskiga juhtmeid ka väikesaartel,“ sõnas K-Komando juht Hannes Perk.

RIB tüüpi patrull- ja erioperatsioonide kiirkaater valmis 2020. aasta lõpus ning see on arendatud ja ehitatud merel toimuvatele kiireloomulistele ja ohtlikele sündmustele reageerimiseks. Kaatriga valvab politsei merel Euroopa Liidu välispiiri ning vajadusel reageerib kõrgendatud riskiga olukordadele, sealhulgas merepääste juhtumitele.

Kaatrit kasutavad mereliste ülesannete täitmiseks nii politsei eriüksus K-Komando kui ka teised PPA üksused Tallinnas.

Hannes Pergi sõnul on merel vahemaad väga pikad, kuid reageerimise aeg kriitilise tähtsusega, eriti kui tegemist on piiriülesese kuritegevusega või sündmustega, kus ohus inimelud. „Eriüksus harjutab pidevalt äkkrünnakule reageerimist, kaaperdatud objekti vabastamist ja kurjategijate kinnipidamist ja muid stsenaariume, kus eksimisruumi ei ole. Oskuste ja treeningu kõrval on aga tähtis ka kohale jõuda ning eriüksuse vajadustele vastav kaater loob selleks paremad võimalused,“ rääkis Perk.        

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles