POOL SAJANDIT SAAREMAA POPMUUSIKAT ⟩ Muusikamaailma elementaarosakesed ehk Nuklonid

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
VIKSILT VIIGIPÜKSTES: (Vasakult) Peeter Juditski, Väino Laes, Raimond Jõearu, Lembit Uustulnd ja Taivo Parbus.
VIKSILT VIIGIPÜKSTES: (Vasakult) Peeter Juditski, Väino Laes, Raimond Jõearu, Lembit Uustulnd ja Taivo Parbus. Foto: LEMBIT UUSTULNDI KOGU

Legendaarne Kingissepa keskkooli füüsikaõpetaja Endel Kurgpõld ei mänginud Saaremaa traadimuusika ajaloos mitte ainult kinovõimendi tujuka laenutaja rolli, vaid sai ka 1968. aastal koolis alustanud n-ö kolmanda bändilaine ühe osalise ristiisaks.

Merekaru ja kirjanik Lembit Uustulnd sai Kingissepa keskkooli VIII klassi lõputunnistuse aastal 1967, kui Saaremaad hullutanud ansambli Müstikud liikmed lõpetasid keskkooli. “Hakkasin mingil plönn-plönn kitarril kah duure õppima ja 9. klassi alguses tuli pinginaaber Väintsiga jutuks, et võiks ka mingit bändi moodi asja proovida. Et õpime kõigepealt mõned kolme duuri lood selgeks ja vaatame, mis sellest asjast tuleb,” meenutab ta.

Pinginaaber Väino Laes elas Lembituga samas Kungla tänavas. “Kõik see muusikavärk oli tol ajal omamoodi plahvatus. Koos biitlitega tulid mingid täiesti uued tuuled ja kohutav vaimustus. Ja ansambel Müstikud oli vapustus,” räägib ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles