Nädala jooksul kaks tõsisemat liiklusavariid

Kristina Õun
, Reporter
Copy
Õnnetuse hetkel oli veoautos ainult juht, 56-aastane mees, väikebussis aga juht – 50-aastane naine – ja kaheksa last.
Õnnetuse hetkel oli veoautos ainult juht, 56-aastane mees, väikebussis aga juht – 50-aastane naine – ja kaheksa last. Foto: PPA

Reede pärastlõunal juhtus Mehama külas liiklusavarii, kus kokku põrkasid lapsi vedanud väikebuss ja veok, ning laupäeval sai autolt löögi jalgrattaga teed ületanud naine.

Reedel kell 16.02 teatati politseile, et Mehama külas toimus Kuivastu–Kuressaare mnt 98 km kokkupõrge veoauto Scania ja Fordi väikebussi vahel.

Esialgsetel andmetel sooritas veoauto vasakpööret peateelt kõrvalteele ning auto taga liikunud väikebuss sõitis otsa veomasina haagise taganurgale.

Õnnetuse hetkel oli veoautos ainult juht, 56-aastane mees, väikebussis aga juht – 50-aastane naine – ja kaheksa last. Kiirabi toimetas tervisekontrolliks haiglasse kaks 15-aastast noormeest, kes istusid õnnetuse hetkel väikebussis juhi kõrval.

Kaitseliidu buss viis ülejäänud lapsed ja ka bussijuhi Kuressaarde, kuniks neile organiseeriti uus transport Pärnusse. Kella poole kaheksa ajal andis politsei teada, et sõiduk on Pärnust teel ja lapsed saavad õhtuks koju.

Saarte Häälele teadaolevalt pääsesid lapsed suuremate vigastusteta.

Laupäeval kell 14.30 juhtus liiklusõnnetus Kuressaares Tallinna tänaval, kus ülekäigurada jalgrattaga sõites ületanud 52-aastane naine sai löögi sõiduautolt Dacia Logan, mida juhtis 59-aastane naine. Jalgrattur toimetati Kuressaare haiglasse.

Kuressaare politseijaoskonna patrullitalituse juht Matis Sikk ütles, et politsei soovitab jalgratturitel teed ületades alati sadulast maha tulla ja ületada ülekäigurada jalakäijana. “See jätab rohkem aega, et reageerida ja veenduda ülekäiguraja ületamise ohutuses. Tuletame meelde, et erinevalt jalakäijast ei ole jalgratturil rattaga sõites teed ületades sõidukijuhi ees eesõigust,” rääkis Sikk.

Patrullitalituse juhi sõnul on viimasel ajal silma jäänud, et noored jalgratturid ei veendu tee ületamise turvalisuses, vaid sõidavad, kõrvaklapid peas, üle tee.

“Siinkohal paneme kõikidele lapsevanematele südamele, et nad selgitaksid kodus oma lastele, et enne ülekäigurajale astumist tuleb olla kindel, et autojuht on teeületajat märganud. Jalgrattur peab enne tee ületamist hoo maha võtma ning arvestama ka teed ületavate jalakäijatega,” rõhutas Matis Sikk.

Nii reedeses liiklusõnnetuses viga saanud lapsed kui ka laupäeval õnnetusse sattunud 52-a naine viidi haiglasse kontrolli ja täpsemad andmed nende tervisliku seisundi kohta politseil Matis Siku sõnul puuduvad. Mõlema õnnetuse suhtes alustati väärteomenetlust.

Liiklusõnnetusi juhtus Saare maakonnas nädala jooksul kokku seitse. Neist viie puhul oli tegu kindlustusjuhtumitega – kolmel korral said sõidukid kahjustada parklas toimunud kokkupõrke tõttu ja kahel korral jooksis teele ette metsloom.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles