Vald otsib Hariduse kooli jaoks lisaraha

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
Raha.
Raha. Foto: unsplash.com

Saaremaa valla koalitsiooninõukogu arutas üleeile probleemi, et Kuressaare Hariduse kooli hoone uuendamiseks tuleb leida üle miljoni euro lisaraha. Vallavanem Mikk Tuisu sõnul on tahe teemaga edasi minna olemas ning nüüd oodatakse ära hanke tulemused. Hariduse kooli uuendamise teistkordsel hankel on esialgsetel andmetel odavaim pakkumine 7,27 miljonit, samas kui vallal on uuendamisele plaanitud vaid 6 miljonit eurot.

Kust kavatsetakse raha juurde leida, Tuisk veel ei öelnud: “Täpsed katteallikad saavad tulla pärast seda, kui on teada, mis summas lepingusse minema üldse peaks.” Seda vallavanem kinnitas, et kui leping õnnestub sõlmida ühega odavamatest pakkujatest, siis mõne teise projekti arvelt raha ei võeta. “Selle katteks tuleks raha vahenditest, mis ei ole veel millegi jaoks planeeritud,” ütles Mikk Tuisk.

See raha võib tähendada näiteks ülelaekunud tulumaksu. Suure tõenäosusega peab Hariduse kooli uuendamise lisaraha kinnitamise jaoks võtma vastu lisaeelarve, mis omakorda tähendab volikogu erakorralise istungi kokkukutsumist. Lisaeelarve tuleb kinnitada kahel lugemisel, kuid enne suvevaheajale minekut toimub vaid üks istung. Hankelepingu sõlmimist augustisse lükata ajaliselt enam võimalik ei ole.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles