SÜDASUVINE ILM ⟩ Uus nädal kulgeb enamjaolt 25-kraadises soojas

Kertu Kalmus
, Saarte Hääle vanemtoimetaja
Copy
Päevitajad rannas.
Päevitajad rannas. Foto: Madis Sinivee/Postimees

Ehkki algaval nädalal võib aeg-ajalt oodata ka vihmasabinaid, prognoosib Ilmateenistus kuni 25-kraadist sooja terveks nädalaks.

Täna, pühapäeval on tuul nõrk ning puhub valdavalt loodest ja põhjast. Päevane temperatuuri maksimum tõuseb sisemaal 22..25°C-ni, rannikul on veidi jahedam.

Esmaspäeva öö on läänepoolse kõrgrõhuvööndi toel laialdaselt selge taevaga ja kuiv ning rahulik. Õhutemperatuur on 9..14°C. Päeval Venemaa madalrõhkkonna mõju pisut suureneb ja atmosfäär muutub ebapüsivamaks ja soosib rünkpilvede jõulisemat arengut. Tuul puhub põhjakaarest ja püsib võrdlemisi nõrgana. Õhutemperatuur on 20..25°C, jahedam on meremõjuga rannikul ja ka sajuhoogude all.

Teisipäeval õhurõhuväljas suurt muutust ei toimu. Öö on selgem ja sajuta. Päeval tekib atmosfääri ebapüsivuse tõttu pilverünki, millest mõnes kohas hoog vihma tuleb ja on ka äikese võimalus. Tuul on nõrk ja valdavalt põhjakaarest. Õhutemperatuuri öine madalaim piir jääb 10°C lähedale, päevasoe kerkib 20..25°C-ni.

Kolmapäeval püsib nõrga kõrgrõhuvööndi all suviselt soe ja nõrga tuulega ilm. Ööks taevas selgineb ja ilm on sajuta, päeva peale arenevaist rünksajupilvedest on kohatisi sajuhooge, äike pole samuti välistatud.

Neljapäeval suureneb kõrgemates õhukihtides madalrõhkkonna mõju, mis omakorda loob soodsamad tingimused tõusvates õhuvooludes pilvede arengule. Sajuhoogude tõenäosus tõuseb päeval. Tuul on nõrk ja muutliku suunaga. Õhutemperatuur on öösel 9..14, päeval 20..25°C, jahedam on endiselt meremõjuga rannikul ja ka sajuhoogude all.

Reedel ja laupäeval kulgeb üle Eesti kitsas kõrgrõhuvöönd. Ööks muutub taevas selgemaks ja suuremat sadu ei tule. Päeval tekkivaist pilvedest tuleb pärastlõunal siin-seal hoog vihma. Tuul on nõrk ja temperatuurifoon südasuvisel kõrgusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles