Orissaare kossuväljak saab korda, staadion veel mitte

Monika Metsmaa
, Toimetaja
Copy
STAADIONIL on juba katsetatud pinnase freesimist. Kehvas seisus murukate muudab nii kooli kehalise kasvatuse tundide läbiviimise kui ka jalgpalli mängimise tõsiseks väljakutseks.
STAADIONIL on juba katsetatud pinnase freesimist. Kehvas seisus murukate muudab nii kooli kehalise kasvatuse tundide läbiviimise kui ka jalgpalli mängimise tõsiseks väljakutseks. Foto: RAUL KOPPEL

Orissaare teenuskeskuse juhi Raul Koppeli ja Saaremaa vallavalitsuse spordinõuniku Aivi Auga sõnul on Orissaare staadion amortiseerunud ja vajab põhjalikku renoveerimist.

Vaja on uuendada jooksurada kogu ringi ulatuses, samuti kaugushüppe-, kuulitõuke-, kettaheite-, oda- ja palliviskepaigad ning pallimängude ala.

Jooksuraja matid on deformeerunud ja nende vahede puhastamiseks kulub igal aastal palju aega. Samuti on halvas seisus staadioni murukate, mis muudab nii kooli kehalise kasvatuse tundide läbiviimise kui ka jalgpalli mängimise tõsiseks väljakutseks.

“Oleme katsetanud juba freesimist, kohtunud kohapeal erinevate haljastusspetsialistidega, kes veel täpsustavad õiget tehnoloogiat ja hinda,” rääkis Raul Koppel. “Olen saanud neilt nii palju tagasisidet, et keegi ei tule siia kasumi peale, vaid pigem soovivad saada kulutustega nulli, sest see on laste jaoks.”

Koppeli hinnangul on parim lahendus kogu staadion korraga korda teha. “Kuni kogu staadioni renoveerimiseks pole raha eraldatud, otsime jätkuvalt võimalusi, et sammhaaval liikuda,” lausus Raul Koppel.

Tänavu renoveeritakse Orissaares korvpalliväljak, milleks on vallaeelarves eraldatud 22 000 eurot. Samuti otsitakse praegu tehnoloogiat, mis aitaks murukatte olukorda parandada.

“Pärast seda saab koostada eelarve ja hakata staadioni uuendamiseks rahastusvõimalusi otsima,” ütles Koppel.

Ka vallavalitsuse spordinõuniku Aivi Auga hinnangul vajab Ida-Saaremaa suurim staadion põhjalikku uuenduskuuri. “Orissaares ja selle ümbruses käib väga aktiivne ja mitmekesine spordielu,” lausus Auga. “Staadioni renoveerimine on vajalik nii koolile kui ka kogu Saaremaa spordielu edendamiseks.”

Auga sõnul on Orissaare staadioni ja sealsete palliplatside rekonstrueerimise vajadus kirjas ka Saaremaa valla spordi arengukavas.

“Et Orissaare staadion vastaks edaspidi võimalikult hästi kasutajate vajadustele, on vajalik koostöö ja infovahetus nii kohaliku kooli, spordihoone kui ka kogukonnaga,” leidis Auga. Samas tõdes ta, et kuna investeeringuid vajab ka valla teiste piirkondade sporditaristu, ei saa Orissaare staadioni kordategemise aja kohta praegu veel lubadusi anda.

Saarte Hääl kirjutas sel nädalal, et Orissaares on üle aastate taas puhkenud aktiivne arutelu selle üle, et rahvale oleks praeguse amortiseerunud staadioni asemel tarvis tänapäevaste võimalustega sportimisväljakut. Samuti avaldavad inimesed arvamust selle üle, kas staadioni keskel kasvav eakas tamm peaks jääma või tuleks see siiski maha võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles