Kihelkonna kiriku torn saab taas kullatud kuke ja kuuli

, Kihelkonna, Kärla ja Mustjala koguduse õpetaja
Copy
Foto: Erakogu

Möödunud sügisel kujunes Kihelkonna kiriku tornikuke ja kuuli allatoomisest päris suur meediasündmus. Kuulis olnud kapsli avamisel leidsime ajaloolise kinkekirja, kus oli märgitud, et varem on kuul olnud kullatud. Meremeeste eestvõttel läks liikvele mõte, et siis tuleks ta uuesti kullata. Selleks andis oma panuse 35 inimest. Suur tänu teile!

Rene Reinsoo
Rene Reinsoo Foto: Erakogu

Nüüdseks on kukk ja kuul restaureeritud ning juba ka kuldse katte peale saanud. 23. ja 24. juunil saab tulla neid kirikusse vaatama. Palume kukke ja kuuli käega mitte katsuda, sest siis jäävad kullakihile sõrmejäljed peale.

Kukk on kavas õnnistada ja oma kohale torni tippu viia järgmisel reedel, 25. juunil kell 14. Piduliku sündmuse juhatab sisse Kuressaare linnaorkester, väikese kontserdiga astuvad üles Kihelkonna segakoor ja Lümanda külakoor. Kuldsetest tiibadest laulab koguduse ansambel Collecta. Tornitipu detailidest annab ülevaate kunstiajaloolane ja restaureerimistööde juht Juhan Kilumets.

Kuuli sisse asetatakse kinnijoodetud ajalookapsel tulevastele põlvedele avastamiseks. Sinna paneme koguduseliikmete nimekirja, samuti tööde toetajate nimed, restaureerimistööde ülevaate, eelmise kirja koopia. Oma lehekülje saavad lisada Saaremaa vald ja Kihelkonna kool ning pidulikku sündmust kaunistavad muusikakollektiivid.

Kuke ülesviimisel ja kinnitamisel annab kontserdi Kuressaare linnaorkester. Pakume torti. Tutvuda saab näitusega tornitöödel leitud huvitavamatest detailidest.

Kui kukk ja kuul on oma kohale kinnitatud, laulame üheskoos orkestri saatel Eesti Vabariigi hümni.

Loodame, et ilm tuleb ilus ning kullatud tornikukk Saaremaa kõrgeima hoone tornis saab meid rõõmustada ja tuule suunda näidata pikka aega. Tere tulemast kõigile huvilistele!

Õnnistust ja kaunist suve soovides Rene Reinsoo, koguduse õpetaja

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles