Tirbi külaselts tahab Vanamõisa karjääris korda luua

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
OOTAB KORRASTAMIST: Tirbi külavanema Raigo Sooäre sõnul ei reguleeri Vanamõisa karjääri ujumiskohas toimuvat keegi. Külaselts sooviks seda korrastada ja ka kasutamist reguleerida.
OOTAB KORRASTAMIST: Tirbi külavanema Raigo Sooäre sõnul ei reguleeri Vanamõisa karjääri ujumiskohas toimuvat keegi. Külaselts sooviks seda korrastada ja ka kasutamist reguleerida. Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Vanamõisa karjääris, mis Kuressaare linnast kümne kilomeetri kaugusel, võib ilusal suvepäeval leida rannamõnusid nautimas sadakond inimest. Tirbi külaselts sooviks karjääri maa-ala vallalt enda kasutusse, et populaarses supluskohas veidigi korda luua.

Tirbi külavanema Raigo Sooäre sõnul tahaks eelkõige parandamist parkimisolud. Praegu pargitakse autosid tee äärde, mis ei ole liiklusohutuse vaatest kõige parem lahendus. Samuti tahaks külaselts korrastada ujumisala. Koostöös päästeameti ja vallavalitsusega on külaselts saanud veekogu äärde päästerõnga ja prügikasti.

Sooär ütles, et rannamõnude nautijate hulk tekitab vahel kohalikes ka pahameelt, kuid külaselts ei saa kuidagi karjääri ääres toimuvat reguleerida. Juhul kui vald annaks karjääri külaseltsi kasutusse, saaks selts muuta ujumiskoha paremaks ja selle kasutamise kohalikele vastuvõetavamaks.

Sooäre sõnul ei piirdutaks vaid ujumiskohaga, vaid 28 hektaril laiuvale maa-alale oleks võimalik rajada ka jalutusrada. Raigo Sooäre hinnangul saaks karjääri ümber teha ligikaudu kahekilomeetrise ringi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles