Röövel Hotzenplotz mürgeldab lossihoovis

Mehis Tulk
, toimetaja
Copy
Röövel Hotzenplotzi rollis astub üles Anti Kobin.
Röövel Hotzenplotzi rollis astub üles Anti Kobin. Foto: Siim Vahur

Reedel, 25. juunil algusega kell 18 saab Kuressaare lossihoovis vaadata lustlikku lugu röövlijahist, kus vahetatakse maske ja rolle, nii et keegi ei pruugi olla see, kellena alguses paistab.

Lugu räägib linnakesest, kus kõik on imehästi. Kuni ühel täiesti tavalisel neljapäeval pääseb Hotzenplotz vangistusest vabadusse ning pistab nahka kõik sõprade Kasperli ja Seppeli vanaema praevorstid ja hapukapsad. Sõbrad seda asja juba nii ei jäta ja algab hoogne röövlijaht.

Eesti Noorsooteatri kunstilise juhi ja lavastaja Mirko Rajase sõnul paneb vabas õhus mängimine tema lavastuse tõeliselt proovile. „Vabas õhus pole näitlejal toetuda muule kui oma sisemisele veendumusele ja partnerite usaldusele,” märkis ta ja lisas, et lavatükk on rajatud suuresti just mängulustile ja ansamblitundele. „Usun, et olukord, kus igal etendusel peab kohanema uue mängupaigaga ning panustama publiku haaramiseks veelgi rohkem emotsionaalset jõudu, tuleb sellele lavastusele üksnes kasuks,” lausus Rajas.

Röövlimürgel praevorstide ja paukseentega esietendus 2019. aastal Eesti Noorsooteatri Ferdinandi saalis, kuid lavastuse loojatel on algusest peale olnud unistus mängida seda ka vabas õhus. Nimelt tegutseb lavastuses rändtrupp, kes sõidab vankriga linnast linna ja etendab lugu hirmuäratavast röövel Hotzenplotzist, kasutades rütmipille, maske ja lennukat fantaasiat.

Otfried Preussleri jutustuse on tõlkinud Vladimir Beekman, dramatiseeris Priit Põldma, lavastas Mirko Rajas, lavakujunduse, kostüümid ja maskid lõi Kalju Karl Kivi. Lavastuses kõlavad lauluviisid on trupp loonud improvisatsioonidena Saaremaalt pärit luuletaja Helena Läksi sõnadele. Trummimänguoskusi on aidanud lihvida Reigo Ahven ning liikumisjuht on Hanna Junti.

Mängivad Anti Kobin, Getter Meresmaa, Doris Tislar, Sander Roosimägi või Mihkel Tikerpalu, Karl Sakrits ja Risto Vaidla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles