Parkimisega patustajaid kontrollitakse harva

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
KAKS TUNDI: Kellel autos parkimiskell, võib ühes kohas korraga parkida kaks tundi. Kui kella ei ole, piisav ka kellaajaga paberilipikust.
KAKS TUNDI: Kellel autos parkimiskell, võib ühes kohas korraga parkida kaks tundi. Kui kella ei ole, piisav ka kellaajaga paberilipikust. Foto: Merit Lehtsalu/Saarte Hääl

Kuressaare kesklinnas kehtib küll ajaline parkimine, kuid selle korra järgimist keegi eriti ei kontrolli.

Talvel ei kontrollitud parkimist üldse. Parkimiskontrolörid olid aktiivsemad kevadel, mil linnas oli vabu parkimiskohti küllaga ning tühjas linnas tuletati parkijatele siis hoiatuskirjadega hoolega meelde ajalise parkimise nõuet. Suvisel tippajal on järelevalve jälle unarusse jäänud.

Saaremaa vallavalitsuse järelevalveteenistuse peaspetsialisti Inga Merioja-Nuumi sõnul tehakse parkimisaladel pistelist kontrolli vastavalt võimalustele.

“Kuna parkimiskorralduse nõuetest kinnipidamise kontrollimine on üks paljudest järelevalveteenistuse töövaldkondadest, sõltub kontrollimise sagedus järelevalveametnike töömahust, mis on suveperioodil suurem,” ütles Merioja-Nuum, viidates, et järelevalveametnikel pole lihtsalt aega.

“Järelevalveteenistuse ametnike töö hõlmab paljusid töövaldkondi, mistõttu ei pruugi kehtestatud parkimiskorrast kinnipidamise kontroll olla sama sageduse ja mahuga kui täiskohaga parkimiskontrolöri puhul.”

Tema sõnul antakse endast parim, et saarlased ja külalised parkimiskorralduse nõudeid täidaksid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles