Kettagolfi huvilised on oodatud nüüd ka Lümandas

Katre-Liis Võhma
Copy
RÕÕM TEHTUD TÖÖST: Paremalt Alari Kaal, Kristo Kallas, Anni Roost, Arnold Teller, Kevin Sirgo, Kalev Roost, Annika Kaal, Janar Aavik, Stiiven Sirgo ja ees Sander Viira. Pildilt puudub Timo Asuja.
RÕÕM TEHTUD TÖÖST: Paremalt Alari Kaal, Kristo Kallas, Anni Roost, Arnold Teller, Kevin Sirgo, Kalev Roost, Annika Kaal, Janar Aavik, Stiiven Sirgo ja ees Sander Viira. Pildilt puudub Timo Asuja. Foto: Erakogu

Veebruaris valitud külavanem Anni Roost võttis kettagolfipargi rajamise oma esimeseks eesmärgiks. “Lümanda on väga ilus küla, seega tekkis tahtmine meelitada kohale inimesi, kes muidu siia ei satu. Discgolfi rada tundus selleks hea võimalus,” lausub ta.

Kohalikke meelitab park õues aktiivselt aega veetma. “Nüüd, kui on olemas päris oma rada, kasutavad seda nii noored kui ka vanemad inimesed. Eriti populaarne on käia kogu perega – emad-isad koos lastega ja vahel on isegi vanavanemad jalutuskäigule kaasa võetud.”

Vastvalminud üheksa korviga rada kulgeb läbi Lümanda pargi, vana vallamaja hoovi, staadionil ja jooksurajal. Mitmekesisel mitmest elemendist koosneval rajal on pikkust kokku 1,5 km.

Ketasgolfi pargi valmimisele aitasid kaasa kohalikud talgulised, tänu kellele sai ametlik avamine teoks juba 20. juunil.

“Kuna omavahel käiakse niikuinii kogu aeg läbi, siis sellistele ettevõtmistele abikäsi väga kaua paluma ei pea, tullakse appi siis, kui vaja. Kes tuleb traktoriga, kes trelliga, kes labidaga.”

Park avati kogukonna võistlusega. “Osalejaid oli üllatavalt palju,” nendib Anni Roost. “Kõik jagati kolme kategooriasse: mehed, naised ja alla 14-aastased. Medalid olid välja pandud 1.–3. kohale. Esikoha võitja sai ka uue discgolfi ketta.”

Projekti elluviimisel aitasid kaasa piirkonna spordijuht Sander Viira, teenuskeskuse juhataja Jaanika Tiitson, Saaremaa Halduse juht Ilmar Antov ning haldusmehed Enn ja Margus.

Samuti Lümanda kooli direktor Liia Raun, MTÜ Lümanda Spordiselts Sport juhatuse liige Urve Vakker ja rada aitasid kujundada Andres Ramst ja Peeter Kasin.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles