Sõrves katsetatakse Eestis ainulaadset nõudetransporti

Raul Vinni
, ajakirjanik
Copy
TESTSÕITJAD: Pilootprojekti avamise eel aitasid testsõite teha Liivi Vahter (vasakul) ja Asta Lember (paremal). Nende vahel seisavad Tanel Talve partnerfirmast Modern Mobility ja Mika Männik Saaremaa vallavalitsusest.
TESTSÕITJAD: Pilootprojekti avamise eel aitasid testsõite teha Liivi Vahter (vasakul) ja Asta Lember (paremal). Nende vahel seisavad Tanel Talve partnerfirmast Modern Mobility ja Mika Männik Saaremaa vallavalitsusest. Foto: Liisu Ots / Saaremaa vallavalitsus

Saaremaa vallavalitsus viib koos partneritega sel nädalal Sõrves läbi nõudepõhise ühistranspordi testid, et juuli teisest poolest anda inimestele võimalus kasutada transporti täpselt nende vajaduste järgi. Projektipartnerid on Saaremaa vald, transpordiamet, Modern Mobility ja Toyota Baltic AS.

Saaremaa vallavalitsuse transpordinõuniku Mika Männiku sõnul on testid läinud üle ootuste hästi ning tema on tuleviku suhtes positiivselt meelestatud.

Nõudepõhise transpordi korral annab inimene logistikule teada oma sõidusoovi koos koha- ning kellaajaga ja vastavalt sellele koostab logistik sõiduplaani, arvestades ka teisi sõitasoovijaid. Nõudepõhine transport töötab kella kuuest hommikul kuni kella kümneni õhtul ning tingimuseks on see, et 30 minuti jooksul ei tohi samas paigas olla võimalust sõita liinibussiga. Oma soovist peab teada andma 24 tundi varem ning tühistamise viimane tärmin on 12 tundi varem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles