Juhid põikavad remondis maanteelt kergliiklusteele

Ain Lember
, Toimetaja
Copy
KERGEMALE TEELE: Järve kandis keeravad nii tsiklimehed kui ka sõiduautojuhid oma sõiduvahendi säästmiseks aeg-ajalt kergliiklusteele.
KERGEMALE TEELE: Järve kandis keeravad nii tsiklimehed kui ka sõiduautojuhid oma sõiduvahendi säästmiseks aeg-ajalt kergliiklusteele. Foto: Erakogu

Internetifoorumites levivad fotod mootorratturitest, kes remondis oleva Sõrve maantee kehvade teeolude vältimiseks sõidavad Mändjala–Järve vahelisel kergliiklusteel.

“Eks nad otsivad paremat kohta, kus sõita,” ütles üks Järve küla elanik, kellele kergliiklusteed kasutavad sõidukid koduhoovist kätte paistavad. Eelmisel nädalavahetusel jäi Järve elanikule silma oma kümmekond mootorratturit päevas, kes eelistasid teeremondist konarlikule ja tolmavale maanteele kõrvalasuvat kergliiklusteed. Samas on nähtud sõitmas ka sõiduautosid.

Elaniku sõnul on mootorratturite kiirus erinev, kuid igal juhul kujutab see kaaskodanikele ohtu.

Kergliikusteel sõidavad lapsed ratastega ja rulluisutajad. Seal kohtab ka elektritõukeratastel liikujaid. Äraarvamatuid olukordi võib kohalikel elanikel tekkida hoovist väljasõitmisega, sest väljasõidud ristuvad kergliiklusteega. Järve elaniku hinnangul võiks politsei kergliiklusteel toimuvatele seaduserikkumistele rohkem tähelepanu pöörata. “Ei tea, kus politsei silmad on, ju nad teevad oma tööd mujal,” oli külaelanik irooniline.

Suuremat pahameelt pole kergliiklusteel toimuv kohalikes elanikes esile kutsunud. Lepitakse remondist tuleneva ebamugavuste ja ka liikluseeskirja rikkumistega. Kõigile on selge, et niipea kui teeremont lõpeb, taastub ka tavapärane elu.

Kuressaare politseijaoskonna patrullitalituse juht Matis Sikk ütles, et kergliiklustee ei ole kindlasti ette nähtud mootorsõidukite jaoks. “Säärane käitumine on vastuvõetamatu ja seab ohtu teised kaasliiklejad,” lausus politseinik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles